03 / 05 / 2024

Hatay Payas kentsel dönüşüm çalışmaları 2016

Hatay Payas kentsel dönüşüm çalışmaları 2016

Payas'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı dün gerçekleştirildi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kentsel Dönüşüm Projesinin İstiklal ve Karbeyaz Mahallelerinde başlayacağının müjdesini verdi.

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Hatay'daki rezerv alan ilanı yeni kentsel dönüşüm mekanizmasının provası olacak!

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında Antakya kent merkezi rezerv alan ilan edilmişti. Peki kentsel dönüşüm nasıl yürüyecek? 

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

Hatay Depremzede Derneği, yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında çok büyük sakıncalar olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Yeni kentsel dönüşümde ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da! 207,35 hektarlık alan rezerv alan ilan edildi! 

Yeni kentsel dönüşüm kapsamında ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da atıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte merak edilen detaylar...

Kentsel dönüşümde rant iddiası! 3 il için mi çıkarıldı?

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yeni kanunun ilk hedefinde İstanbul, Hatay ve Antalya’nın olduğu ifade edildi. Üç ilde ranta ayrılacak yerlerin önceden belirlendiği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

TOKİ Hatay Payas 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Hatay Payas 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay Payas'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay Payas'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay Payas konut projesi...

TOKİ Hatay projesi için tarih belli oldu! O ilçeye 500'den fazla ucuz konut müjdesi!

Dar gelirli aileleri düşük taksitlerle konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, merakla beklenen Hatay Payas projesinin ihalesini 22 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Hatay projesinde son dakika müjdesi! O ilçeye tam 542 ucuz konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut hayata geçirmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için düğmeye bastı. TOKİ bu projeler kapsamında Hatay Payas'ta da yeni konutlar inşa edecek.

Payas Belediyesi, Hatay'da 7 arsa satıyor! 144 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Hatay İli Payas Belediye Başkanlığı, Hatay Payas Karşı Mahallesi'nde yer alan 7 adet arsayı satışa çıkardı.

Binası kentsel dönüşüme girenler dikkat! Herkes bu hatayı yapıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Av. Merve Uyaroğlu, bugünkü köşesinde kentsel dönüşüm sürecinde maliklerin dikkat etmesi gerekenleri kaleme aldı. İşte Av. Merve Uyaroğlu'nun 'Kentsel dönüşüm sürecine girmeden önce maliklere tavsiyeler' başlıklı yazısı...

TOKİ'den Hatay Payas'a 542 konut ve 32 dükkan!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay Payas'ta 542 konut ve 32 dükkan inşa edecek. Projenin ihalesi bugün yapılacak.

Hatay Payas kentsel dönüşüm çalışmaları 2016 Haberi

Hatay Payas kentsel dönüşüm çalışmaları 2016

Payas'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı dün gerçekleştirildi. Payas halkının katılımıyla Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kentsel Dönüşüm Projesinin İstiklal ve Karbeyaz Mahallelerinde başlayacağının müjdesini verdi. 


İstiklal Mahallesi ve Karbeyaz Mahallesi sınırları içerisinde hayata geçirilecek olan toplam 8500 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Altan, "Daha yaşanabilir bir Payas için İlçemizin çehresini değiştirecek vizyon projelerden bir tanesi olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında Karbeyaz ve İstiklal Mahalleri'nde yeniden ve modern yapılaşmaya gidiyoruz. Tüm Hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. 


Esin Gazetesi


Bu haber Hatay Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Hatay’da kentsel dönüşümün uygulanacağı 3 ilçeden biri olan Payas’ta halkın yoğun katılım gösterdiği bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Payas Kaymakamı  Hakan...