26 / 07 / 2024

hatay sınırında yanan ormanların yeniden ağaçlandırılması

hatay sınırında yanan ormanların yeniden ağaçlandırılması

Hatay' ın sınır komşusu Suriye’ de yaşanan iç karışıklıktan dolayı 2012 yılında çıkan ve Yayladağı ilçesine de sıçrayan yangından zarar gören alanların yeniden ağaçlandırması yapılıyor...

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

BİSAM açıkladı! Açlık ve yoksulluk sınırında asgari ücret eridi...

BİSAM verileri kapsamında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 18 bin 489 Türk Lirası, yoksulluk sınırı ise 63 bin 955 Türk Lirası olarak bildirildi.

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Yoksulluk sınırı 47 bin TL'yi geçti!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Aralık ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 14 bin 431 liraya, yoksulluk sınırı 47 bin 9 liraya çıktı.

Kiralarda yüzde 25 sınırına uyulmadı, ev sahibi kiracı davaları patladı!

2024 yılının Temmuz ayında kiralara yüzde 25 sınırı yeniden gözden geçirilecek. Uzmanlar söz konusu uygulamanın sembolik kaldığını, yüzde 100’ü de aşan kira artışlarının sürdüğünü ifade ederek, “Kiralar serbest piyasa koşullarında belirlenir” diye konuştu.

2023 yılında yoksulluk sınırı 20 bin 713 TL yükseldi!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının aralık ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı 16 bin 483 TL'ye kadar çıkarken, yoksulluk sınırı da 47 bin TL'ye yaklaştı. Açlık sınırı 2023 yılının tümünde 7 bin 424 TL'de yoksulluk sınırı da 20 bin 713 TL yükseldi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

Kira zammında yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Son dakika açıklaması geldi: Gerek kalmayacak!

Ev sahipleri ve kiracılar tarafından, kira zamlarına yüzde 25 sınırı getiren uygulamanın devam edip etmeyeceği sık sık araştırılıyor. Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasımda 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğunu açıkladı. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

hatay sınırında yanan ormanların yeniden ağaçlandırılması Haberi

hatay sınırında yanan ormanların yeniden ağaçlandırılması


Bu kapsamda Kızılçat Köyü’nde ağaçlandırma çalışması yapıldı. Ağaçlandırma törende konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ormanların hayatımızın içerisindeki önemine değinerek, “Maddi ve manevi refahımızın ve kalkınmamızın en önemli araçlarından olan ormanlarımız en temel kalkınma kaynaklarımızdır. Bunu böyle biliyor ve bu amaçla ormanlarımıza sahip çıkıyoruz. İlimiz genelinde hemşerilerimiz de bu konuda hassasiyet gösteriyorlar, bu da bize huzur ve güven veriyor. ” dedi.


Vali Lekesiz, Suriye’de yaşanılan olumsuzlukların bir şekilde Hatay'a da yansıdığını, orman yangınlarının da bunlardan biri olduğunu ifade etti. Vali Lekesiz, “Buna ilişkin önlemlerimizi olabildiğince almaya çalışmıştık. Komşuda çıkabilecek yangınları öngörüp buna ilişkin bir yol haritası hazırlamıştık. Bunlardan biri de çıkabilecek yangınların ilimize sıçramaması için yaklaşık 60 kilometrelik sınır yolunun genişletilmesi idi. Eğer o tedbirler alınmasaydı o günleri çok daha...