03 / 05 / 2024

hatay yayladağı çadırkent yangını

hatay yayladağı çadırkent yangını

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kısa sürede söndürüldü. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında 3 çadır kullanılamaz hale geldi.

Depremzedeler dikkat: Şimdi açıklandı! Kalıcı konutlarınız...

BAYKAR tarafından, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutlarda sona gelindiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

Çiftçiye peş peşe yeni hibe çağrısı! Detaylar belli oldu! Hemen bakın!

Deprem felaketinin yaşandığı illerde tarımsal faaliyetlerin de ciddi anlamda sekteye uğradığını söyleyen Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da traktör başta olmak üzere çiftçiye çok daha fazla destek olunması gerektiğini belirtti.

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

TOKİ'nin deprem bölgesindeki 133 bin 759 konutu depremden etkilenmedi! Tünel kalıp detayı binalardaki hasarı engelledi!

TOKİ’nin, 9 saat arayla önce 7,7 ardından 7,6 büyüklüğündeki depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’ın da aralarında yer aldığı 10 şehirde 133 bin 759 konut inşa ettiği belirlendi. Bu evlerin hiçbiri hasar görmedi. İşte ayrıntılar...

Hatay Yayladağı TOKİ'de 3+1'ler 3 bin 187 lira taksitle!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Hatay projelerinin inşa edileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Hatay Yayladağı projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Hatay Yayladağı TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Hatay Yayladağı TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Hatay Yayladağı için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Yayladağı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay Yayladağı ve Defne için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili, Yayladağı ve Defne ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

TOKİ Hatay 74 konut ihalesi bugün!

Hatay İli Yayladağ İlçesi Kurtuluş Mahallesi  74 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te gerçekleştirilecek...

hatay yayladağı çadırkent yangını Haberi

hatay yayladağı çadırkent yangını


Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte çıkan yangında 3 çadır kullanılamaz hale geldi. Alınan bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı TEKEL konaklama merkezindeki bir çadırda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler bitişikteki iki çadıra da sıçradı.


İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kısa sürede söndürüldü. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında 3 çadır kullanılamaz hale geldi. 


Yangının çıkış nedeni...