05 / 05 / 2024

Hatayda Biokim Rafineri projesi ÇED başvuruları

Hatayda Biokim Rafineri projesi ÇED başvuruları

Biokim Rafineri İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Biokim Rafineri ve Sıvıyük depolama tesisi projesi için Hatay İl sınırları içerisinde halk görüşleri ÇED'e iletilmiştir.

Hatay’daki 10 milyar dolarlık projeye Suudi Arabistan mı ortak olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan'da imzalanan enerji anlaşması nedeniyle tüm dikkatler Hatay'a çevrildi. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 10 milyar dolar yatırımla rafineri ve petrokimya tesisi kurulacağı ve buraya Suudi Arabistan’ın da ortak olacağı iddia edildi.

Araç sahipleri aman dikkat! Rus petrol ürünlerine tavan fiyat başladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan dizel ve sıvı yakıt (fuel-oil) gibi çeşitli rafineri petrol ürünlerine yönelik ithalat yasağı başladı. Petrol ürünlerine tavan fiyat uygulaması bugün itibarıyla resmen uygulamaya girdi.

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.

Motorin için 100 dolar fiyat uygulaması cevap bekliyor! Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rus rafineri petrol ürünlerinden biri olan motorin variline 100 dolar, sıvı yakıtın varil fiyatına ise 45 dolar tavan fiyat uygulanmasını değerlendiriyor. Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi...

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 

Altını olanlara müjde! 50 gram altın kazanmak için sadece bunu yapmanız gerekiyor!

Yastık altındaki altını ekonomiye kazandırmak için kolları sıvayan Ahlatcı Metal Rafineri A.Ş., Maliye ve Maliye Bakanlığı ve Bankacılık Merkezi malları ortaklığında Altın Toplayıcı Tasarruf Modeli'ni (ATOM) geliştirdi. Bu sistemle 50 gram altın verilecek! 

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Yastık altı altınların sisteme kazandırılması için yeni sistem geliyor. Söz konusu sistemde rafineri, kuyumcu ve banka arasında üçlü bir mutabakat veya teyit sistemi oluşturulmuş olacak.

Tekirdağ Model Sanayi Merkezi inşaatı 2021 sonunda tamamlanacak!

Nadir Metal Rafineri ve NET İnşaat ortaklığında kurulan Inno Gayrimenkul tarafından inşa edilen Model Sanayi Merkezi Kalpaklı’da çalışmalar hız kesmiyor. NET İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yaman, "Projeyi 2021 sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. İlk blok tamamlanmak üzere" dedi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! ÖTV sıfıra düşürüldü!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte rafineri ve petrokimya tesislerinde üretilen akaryakıtın, üretildiği tesislerde ÖTV'ye tabi olmayan malların imalinde kullanımı ve rafineriler ile petrokimya tesisleri arasındaki tesliminde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarı sıfıra indirildi.

Yumurtalık'ta deniz kenarındaki araziler kime satılacak?

Adana Yumurtalık'ta rafineri yapılacağı ileri sürülen arazinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla yatırımlara açılmasından sonra, Dr. Müzeyyen Şevkin, Meclis gündeminde sunduğu önergeye yanıt alamadı. Şevkin, arazilerin gerek özel sektöre gerekse yabancı yatırımcılara tahsis edilebileceğini vurguladı. 

Yumurtalık’taki rafineri arazisi rant alanına mı dönüşüyor?

2009'da petrol rafinerisi kurması için Çalık Holding'e verilen Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki arazinin, rafine kurulamayınca rant alanına çevrilebileceği düşünülüyor. Müzeyyen Şevkin, deniz kenarındaki değerli arsaların özel sektör firmalarına verilmesinden büyük kaygı duyduklarını belirtti...

Türkiye Varlık Fonu'ndan 10 milyar dolarlık yatırım!

Dış ticaret açığını azaltmak amacıyla stratejik yatırımları gündemine alan Türkiye Varlık Fonu(TVF), ilk yatırımını rafineri ve petrokimya alanında gerçekleştirecek.

TEİAŞ'tan acele kamulaştırma kararı!

TEİAŞ, Rafineri Trafo Merkezi Projesi için bazı alanlarda acele kamulaştırma kararı aldı. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Hatayda Biokim Rafineri projesi ÇED başvuruları Haberi

Hatayda Biokim Rafineri projesi ÇED başvuruları
Biokim Rafineri İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Hatay ili, Erzin İlçesi Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde '' Biokim Rafineri ve Sıvıyük depolama tesisi deniz yapıları entegre'' projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin çalışma alanı Hatay İl sınırları içerisinde kalmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği kapsamında ÇED başvuru dosyası ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulmuş ve inceleme, değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak halkımız görüş ve önerilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ve Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne...