28 / 04 / 2024

Hatay’daki 10 milyar dolarlık projeye Suudi Arabistan mı ortak olacak?

Hatay’daki 10 milyar dolarlık projeye Suudi Arabistan mı ortak olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan'da imzalanan enerji anlaşması nedeniyle tüm dikkatler Hatay'a çevrildi. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 10 milyar dolar yatırımla rafineri ve petrokimya tesisi kurulacağı ve buraya Suudi Arabistan’ın da ortak olacağı iddia edildi.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu gezisi çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasında, geçtiğimiz gün doğrudan yatırım, savunma sanayii, enerji, savunma ve iletişim sektörlerinde anlaşmalar imzalandı.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanlığı arasındaki Enerji Alanında Mutabakat Zaptı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’la beraber Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman Al-Suud arasında imzalandı.

 Hatay’daki 10 milyar dolarlık projeye Suudi Arabistan mı ortak olacak?

ÇED ONAYI SEÇİMDEN ÖNCE ALINDI

sozcu.com'un haberine göre, enerji sektöründe varılan iş birliği tüm dikkatlerin Hatay’a çevrilmesine sebep oldu. Zira, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Türkiye Varlık Fonu (TVF), yaklaşık 10 milyar dolar yatırımla rafineri ve petrokimya tesisi kurmak için 2022 itibarıyla çalışmalar yürütüyor.

Varlık Fonu tarafından 2020’de kurulan TVF Rafineri ve Petrokimya Sanayi ve Ticaret AŞ 2022’de rafineri inşaatı için Çevresel Etki Değerlendirmesi için müracaatta bulunmuş, bu yılın mart ayında da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED olumlu” onayı verilmişti.

Peki, projenin adı ne? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön