03 / 05 / 2024

Hava Harp Okulu yeni binaları ihale 2021

Hava Harp Okulu yeni binaları ihale 2021

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

ASELSAN ile TUSAŞ'dan Radar ve Elektronik Harp Sözleşmesi imzalandı! Proje Hava SOJ ile alakalı olacak!

ASELSAN-TUSAŞ ortaklığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında bir iş anlaşması gerçekleşti. Anlaşmanın içeriği Radar ve Elektronik Harp Sistemleri tedariki, aviyonik yazılım geliştirilmesi ve entegrasyonuna yönelik olarak tasarlandı.

Milli Savunma Üniversitesi taban puanı açıklandı mı? Kadın erkek astsubay puanları ne kadar oldu?

Milli Savunma Üniversitesi'nin Aday Belirleme Sınavı, 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi ve yaklaşık 600 bin adayın katılımıyla tamamlandı. Sınav sonuçları merakla beklenirken, adaylar MSÜ Kara, Hava ve Deniz Harp Okulu erkek-kadın taban puanları ile kontenjan listelerine odaklandı. İşte adayların

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.

Rönesans Holding İzmir Bayraklı'da 910 adet konut inşa edecek!

320 milyon TL'lik Hava Harp Okulu ihalesinin ardından, 343 milyon TL'lik İzmir Bayraklı’da yapılacak 910 konut ve 132 dükkan inşaatı ihalesini de Rönesans Grubu aldı. 

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Hava Harp Okulu binaları inşaatı için ihale yapıldı!

Yeşilköy'de, eski Atatürk Havalimanı'na yakın mesafede yer alan Hava Harp Okulu için yeni binalar yapılma kararı alındığı ortaya çıktı. TOKİ tarafından ilgili iş için 5 Mayıs'ta pazarlık usulüyle ihale düzenlendiği öğrenildi...

Deniz Harp Okulu Kışlası imara açıldı!

Tuzla Kaymakamlığı, okula ait 8 bin metrekarenin kendilerine tahsis edilmesini istedi. Milli Savunma Bakanlığı bu talebi kabul etti. ‘Eğitim alanı’ olarak düzenlenen yeni bölgeye onay verildi.

İstanbul Hava Harp Okulu'na teknokent kurulacak!

Hava Harp Okulu arazisinde savunma ve havacılık sanayine hizmet verecek. bir teknokent kurulması planlanıyor. Teknokentle savunma ve havacılık sanayinde paydaşların bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

1967 yılında Hava Harp Okulu İstanbul'a nakledilmiş!

1967 yılında Hava Harp Okulu, öğretim üyelerini kolay temin edebilme mülahazası ile İzmir Küçükyalı'dan İstanbul'a Yeşilyurt'a nakledilmiş. Okulun açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından kesilmiş.

Girne Amerikan Üniversitesi Safranbolu'da uçuş okulu açıyor!

Karabük'ün UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınan Safranbolu ilçesi, mikrolight hava araçlarıyla yapılan uçuş ve eğitimi konusunda adını duyurmaya hazırlanıyor. Girne Amerikan Üniversitesi Safranbolu'da uçuş okulu açıyor...

Harbiye Kara Harp Okulu binası depreme dayanıksız çıktı!

Harbiye'de Kara Harp Okulu modernizasyon çalışmaları sırasında binanın depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı...

Japonya'da binalar için hava yastığı üretildi!

Japon araştırmacılar, deprem sırasında binaları korumak için kullanılacak hava yastığı geliştirdi

Hava Harp Okulu yeni binaları ihale 2021 Haberi

Hava Harp Okulu yeni binaları ihale 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da müteahhidi olan Rönesans Holding’e milyonlarca TL'lik bir ihale daha verdi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TOKİ 5 Mayıs 2020'de “Hava Harp Okulu Binaları 1’inci Etap İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi” adı altında bir ihale gerçekleştirdi. Kamu İhale Kanunu’ndaki tartışmalı pazarlık usulüyle yapılan ihalenin sonucu ise 10 ayın ardından duyuruldu.

19 Mart'ta açıklanan sonuç ilanında ise ihalenin 320 milyon liraya Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Şirketi’ne verildiği açıklandı. TOKİ ve şirket arasından imzalanan sözleşmeyle de ihalesi yapılan işin 550 gün içerisinde tamamlanması talep edildi.