20 / 05 / 2024

Hava Yolu Endüstrisinde Beklenti ve Perspektifler

Hava Yolu Endüstrisinde Beklenti ve Perspektifler

THY Genel Müdürü Temel Kotil: ''Hızlı trenler üzerinden yolcu alarak İtalya'nın daha da içine, detayına inme fırsatımız olacak''

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Demir çelik endüstrisinde ‘metalmorfoz’ dönemi başlıyor...

İklim krizine karşı birçok ülkenin net sıfır hedefi belirlemesi ile başlayan “yeşil çelik” yolculuğunda, üretim merkezi olarak Ortadoğu, üretim şekli olarak elektrikli ark fırınları ve ürün olarak da doğrudan indirgenmiş demir öne çıkacağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları....

Çin devreden çıktı, 1 milyon çiftçi ile Türkiye açığı kapatacak!

Çin’in meyve üretim alanlarını pirinç üretimine ayırması ile piyasada boşluk oluştu. Meyve suyu endüstrisinde Türkiye’ye talebin arttığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Başkanı Ozan Diren, “Bu yıl 500 milyon dolarlık ihracata ulaşacağız” dedi.

Türkiye, bu endüstride dünyada 6’ncı, AB’de 3’ncü!

TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin moda endüstrisinde dünyada 6’ncı Avrupa Birliği’nde 3’ncü olduğunu söyledi. Gültepe, "Moda markalarımızın 100'den fazla ülkede 2 bini aşkın mağazası bulunuyor" diye konuştu.

Hava yolunda 2025 yılı hedefi 229 milyon 383 bin yolcu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 2022 yılında 182 milyonu geçen hava yolu yolcu sayısının, 2025 yılında yüzde 25,8 artış göstererek, 229 milyon 383 bine çıkmasını hedefliyor. 

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 

Güçlü motoru ile Volkswagen Touareg bayilerde sizi bekliyor! İşte 15 Hazirsan 2023 fiyat listesi

Volkswagen, otomobil endüstrisinde saygın bir markadır. Touareg gibi lüks modellerde herkesin en çok tercih ettiği modellerdendir. Haziran ayı ile araçlarda yapılan zamları merak eden vatandaşlar, Volkswagen Touareg'in 15 Haziran 2023 fiyat listesini merak ediyor.

Peugeot Boxer Haziran ayında yine en çok konuşulan araç oldu! İşte 07 Haziran 2023 fiyat listesi

Peugeot, otomobil endüstrisinde uzun bir geçmişe sahip köklü bir markadır. Boxer, Peugeot'nun kalite ve dayanıklılık standartlarını yansıtır. Bu da uzun vadeli kullanım için güvenilir bir  Haz sağlayabileceği anlamına gelir. Peki 07 Haziran 2023 fiyat listesi

Sahibine lüks ve sportif bir yaşam tarzı sunan BMW X3 bayilerde! Yüksek performansı yaşamak için acele edin

BMW X3, birçok güvenlik özelliği ile donatılmıştır. Örneğin, araçta ön çarpışma uyarısı, şerit takip sistemi ve adaptif hız sabitleyici gibi sürüş yardımı sistemleri bulunmaktadır. BMW, otomotiv endüstrisinde saygın bir markadır. İşte 04 Mayıs 2023 fiyat listesi

Nisan ayında en fazla ihracat otomotiv endüstrisinde gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapılan sektör oldu.

Otobüs ve uçak biletlerine bayram güncellemesi! Bilet fiyatları 1 günde yüzde 50'ye varan oranda zamlandı! 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatlarına zam uygulandı. Otobüs biletlerine yüzde 50'ye, uçak bilelerine de yüzde 40'a varan oranlarda zam geldi. 

Pegasus KPSS şartı aramadan personel alımı yapılacak! Üstelik tecrübeli olmaya gerek yok!

Hava taşımacılığı sektörü, gelişen teknoloji ve artan yaşam standartları ile birlikte her geçen gün daha da büyümekte ve güçlenmektedir. Hava yolu şirketleri, bu gelişmeleri yakından takip ederek hizmet kalitelerini sürekli arttırmaktadır.

Hava Yolu Endüstrisinde Beklenti ve Perspektifler Haberi

Hava Yolu Endüstrisinde Beklenti ve Perspektifler

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İtalya pazarındaki etkilerini, ülkenin ilk özel sektör hızlı tren firması olan Nuovo Trasporti Viaggiatori (NTV) ile işbirliği yaparak arttırmak istediklerini belirtti. 

     THY'nin İtalya'daki 4. sefer noktası olarak 2010 yılında faaliyete geçen ve günden güne rağbet gören destinasyonlarından biri olan Bologna'ya, yerel yetkililer ve basınla buluşmak için gelen THY Genel Müdürü Kotil, buradaki temaslarının ardından Milano'ya yaptığı hızlı tren yolculuğu sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

     İtalya'da özel sektör eliyle yapılması, işletilmesi bakımından ilk olma özelliği taşıyan NTV demiryolu taşımacılığı firmasının Italo isimli hızlı treniyle Bologna'dan Milano'ya yolculuk eden Kotil, yolculuk sırasında İtalyan firmasının Pazarlama ve Satış Bölümü Yetkilisi Franco Tronci'den hızlı trenler hakkında bilgi aldı. Görüşmede, iki kurumun ileride yapabileceği...