19 / 05 / 2024

havaalanındaki x ray cihazları kalkacak mı

havaalanındaki x ray cihazları kalkacak mı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artış ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatlarının olması gerekenin 3 katından fazlaya satıldığını söyleyen  Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Vivo X Fold Plus görüntüleri paylaşıldı!

Çinli teknoloji şirketi Vivo, katlanabilir akıllı telefon dünyasındaki yerini üst sıralara taşımak için Vivo X Fold Plus modelini tanıtmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Yuki elektrikli 3 tekerlekli PONY X motosikletin fiyatı ne kadar? İşte 25 Haziran 2022 fiyat listesi!

Havaların ısınması ve benzin fiyatlarındaki artışla birlikte elektrikli motosiklet araçlarına ilgi artmaya başladı. Vatandaşlar tarafından yoğun talep gören Yuki markası PONY X modelinin fiyat ve ürün bilgini inceledik. İşte detaylar...

HEAŞ'tan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelere kira yardımı!

 Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ) Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelerin 2021-2022 yıllarına ait kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapıp ötelenmiş 2020 yılı için 9 aylık kira borçları da sildi.

Antalya'da havaalanı yapılması talebi TBMM'de!

Antalya'nın batısındaki ilçelere yakın bir mevkiye havaalanı yapılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çelyabinsk Havaalanı'ndaki yeni terminali Limak inşa edecek!

Rusya'nın Çelyabinks kentindeki havaalanının yeni yolcu terminali ihalesini Limak'ın Rusya'daki bağlı şirketi Limakmaraşstroy'un kazandığı açıklandı. 

Havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorunu mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa Yunuseli Havaalanı'nın ticari uçuşlara kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil, Bakan Arslan'a havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorununu sordu..

Bursa Yunuseli Havaalanı’nındaki çalışmalarda sona gelindi!

Yenişehir Havaalanı’nın açılmasının ardından 2001 yılında kapatılan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden hava ulaşımına açılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır verdiği mücadele meyvesini verdi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Camii'nde selçuklu motifleriyle süslendi!

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Esenboğa Havaalanı’ndaki Yıldırım Beyazıt Camisi’nin çinileri, Anikya İznik Çini tarafından tasarlandı ve geleneksel yöntemlerle tamamen elde üretildi.

Gaziantep Akkent ve havaalanı arasına yeni yol!

Gaziantep’te yaşanan trafik sorununu en aza indirmek için yeni yollar, köprülü kavşaklar yapmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, Akkent Mahallesi ve Oğuzeli ilçesinde bulunan havaalanı arasındaki mesafeyi kısaltmak için harekete geçti.

Esenler Havaalanı Mahallesi Konutları'nda çalışmalar incelendi!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

havaalanındaki x ray cihazları kalkacak mı Haberi

havaalanındaki x ray cihazları kalkacak mı


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havalimanlarında terminal girişlerindeki x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili resmi twitter hesabından açıklama yaptı.


Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının (x-ray’lerin) kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.


9 HAVALİMANINDA DA UYGULAMA BAŞLATILACAK

Pilot uygulama, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda başlatılmıştı.  Uygulamanın herhangi bir güvenlik sıkıntısı oluşturmadığı yönünde rapor hazırlanması halinde ise, 9 havalimanında daha terminal girişindeki güvenlik noktaları kaldırılacak. Uygulamanın başlatılacağı havalimanında bagaj kontrolüne yönelik üç boyutlu Patlayıcı Madde Tespit Sistemi (EDS) bulunması gerekiyor. Bu yüzden, EDS cihazı bulunan Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın ardından, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Antalya, Trabzon, Dalaman, Bodrum, Gaziantep, Erzurum ve Zafer Havalimanı’nda da bu uygulamanın devreye gireceği öğrenildi.

"BU UYGULAMA SIKINTI OLUŞTURACAK"

Hayata geçmesi planlanan...