06 / 07 / 2024

Havaalanlarındaki mağazalara denetim

Havaalanlarındaki mağazalara denetim

Havaalanlanndaki sıhhi iş yerleri havaalanı işletmecisince, buralar kamu-özel iş birliği projelerinde ise DHMİ tarafından yılda en az 1 kez denetlenerek, toplum ve çevre sağlığı açısından zararlı olanların faaliyeti hemen durdurulacak..

Hükümetin yaptığı TOKİ konutlarındaki mağduriyet Millet Meclisi'nde! 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın TOKİ konutları ile ilgili konuştu ve vatandaşların mağduriyetlerini anlattı. Bülbül, Aydın TOKİ projesinde 800 TL'lik taksit ödemesinin neredeyse asgari ücret rakamına dayandığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Ekrem İmamoğlu'ndan TOKİ çıkartması: Milleti mağdur etmekten vazgeçin!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı X'ten TOKİ 100 bin konut kapsamındaki mağdurları paylaşarak '' Milleti mağdur etmekten vazgeçin'' dedi. İşte o paylaşım...

Donald Trump hakkında süren emlak dolandırıcılığı davasındaki konuşma yasağı askıya alındı!

ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta süren davada yargıç tarafından verilmiş olan "konuşma yasağı" askıya alındı.

Google'ın fiyat performans telefonunu bekleyenler müjde! Tarih verildi

Google'ın henüz detayları tam netlik kazanmış olmasa bile ortaya çıkan son bilgiler ışığında Google'ın yeni fiyat performans odaklı Pixel 7a modeli önümüzdeki 2 hafta içerisinde mağazalara ulaşacak.

A101'den ayçiçek yağına kuyruk oluşturacak çılgın indirim! Fiyatını duyan mağazalara akın etti!

5 litrelik ayçiçek yağı için A101 mağazasında indirim var! Daha önce hiç bu kadar uygun fiyata alamamıştınız...Hemen bakın...Sakın kaçırmayın!

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

A101’de beklenen gün geldi! Stoklar tükenmeden kapmanız gereken ürünler var! 17 Kasım 2022 fiyat listesi..

A101’in günler öncesinden yayınlanan 17 Kasım Perşembe günü kataloğundaki ürünler için vatandaşlar mağazalara akın edecek. Çünkü bugünden itibaren A101’de benzinli moped, elektrikli moped, televizyon, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri çılgın indirimlerle satışa sunulacak.

Almanya Havalimanına Türk işçi alınacak! Saatte en az 275 TL kazanmak isteyenler hemen başvursun!

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği sebebiyle, yaşanan kaosu önlemek amacıyla için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki sıcaklığını koruyor. Yetkililer, halen bazı havalimanlarının Türk işçi beklediği kaydedildi. 

A101'den robot süpürgelerde bayramı’ Xiaomi, Fantom, Homend... 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

A101, piyasasının birbirinden değerli robot süpürgelerini satışa çıkardı. Mağazalara sınırlı sayıda gelen süpürgeleri almak için elinizi çabuk tutun. A101'de hangi robot süpürgeler satışta? A101'de satışa çıkan robot süpürgelerin fiyatı ne kadar? İşte 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in emekli maaşı ve asgari ücret zammı açıklamasındaki rakam değişiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmalarını bitirdiklerini açıkladı. Bakan Bilgin ayrıca, “Ücretlilerimizin enflasyon karşısındaki kayıplarını giderecek çalışmalar Temmuz’da da yapacağımız düzenlemeler var” dedi.

Konut ve devre mülk alımlarındaki mağduriyetler gideriliyor!

Tüketici Kanunu’nda değişikliğe gidiliyor. AK Parti tarafından hazırlanan taslağa göre, henüz bitirilmemiş inşaattan alınan konutlarla ilgili “zamanında teslim edilmesi zorunludur” hükmü ilave edilecek. Tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamayacak. 

İmar barışındaki mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergesi verildi. 

Murat Ongun'dan Kanal İstanbul reklamına tepki!

Euro 2020 kapsamında dün Türkiye ve Galler maçı vardı. Türkiye ve Galler arasındaki maçtan önce, maçın yayınlandığı TRT'de‘Kanal İstanbul'un reklamı verildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca verilen reklamla ilgili konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, konuyla ilgili tepkisini dile getirdi.

Havaalanlarındaki mağazalara denetim Haberi

Havaalanlarındaki mağazalara denetim

Yeni Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre, Havaalanlarında faaliyet gösteren otel, mağaza, otopark, depo, antrepo gibi sıhhi iş yerlerinin denetimi ve aykırılıklar halinde uygulanacak yaptırımlara ilişkin düzenlemeye gidildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından haznlanan “Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Terminaller ile Sıhhi İşyerleri İçin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelik, sivil hava ulaşanına açık havaalanları kapsamındaki terminallerle sıhhi iş yerlerine verilecek iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Buna göre, terminal işletme ruhsatı verildiği tarihten itibaren 1 yıl geçerli olacak. Her yıl, ruhsat sahibinin Genel Müdürlüğe başvurarak temdit işlemi yaptırması ve hizmet tarifesinde belirtilen temdit ücretini yatırması gerekecek.

Terminal işletme ruhsatı dışındaki sıhhi iş yeri açma ve çalışma ruhsatlan, iptal edilmediği sürece...