07 / 07 / 2024

Havaalanlarının sis sorunu

Havaalanlarının sis sorunu

Yüzde yüz yerli imkanlarla akıllı kızılötesi kamera geliştirildi. Kamera, cam dışından ve 15 kilometre uzaktan da net görüntü alabildiğinden uçak içlerine de takılabilecek, böylece uçuş güvenliği daha da artacak

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros’un dönüşüm sorunu KİPTAŞ’la çözülecek!

Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri’nin imar durumlarının da çıktığını dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Biz elimizi taşın altına koyarak KİPTAŞ ile birlikte bu sorunu çözmeye çalışacağız" dedi.

Kanyon'daki İtalyan restoranın kira sorunu çözüldü!

Kanyon'da bulunan İtalyan restoranı Gina yüksek kira nedeniyle kapanmıştı. Kanyon'un patronu  Bülent Eczacıbaşı'nın devreye girmesiyle kira sorunu çözüldü.

Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde!

Uzun süredir devam eden Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde tartışıldı. 

KİPTAŞ Gürpınar Projesiyle 260 konut dönüşecek!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde yıllardır süren kentsel dönüşüm sorunu, Beylikdüzü Belediyesi ve KİPTAŞ A.Ş. arasında sağlanan anlaşma ile çözüme kavuştu.

Samsun'un kentsel dönüşüm sorunu kalmayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, 11 mahallede ruhsatsız ve plansız konut sorununu, kentsel dönüşümle çözeceklerini müjdeledi.

Ceyhan’ın imar sorunu çözüldü!

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Bu kapsamda Ceyhan’ın imar sorununu çözüme kavuştu.

Batman'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor!

Batman’ın kronik problemlerinden imar, çözüme kavuşuyor. Batman Valisi Hulusi Şahin, bu kapsamda bir dizi projeler hayata geçirecek.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Gölcük'ün otopark sorunu çözülecek!

Kocaeli Gölcük Belediyesi tarafından yapımına başlanan katlı otopark ve sosyal merkez projesi inşaatında sona yaklaşıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Yenisahra'daki Romanların imar sorunu çözülecek!

Yenisahra 3'üncü Roman iftarına katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 'İmar, sağlık, ulaşım gibi sorunlarınızı çözmek bizim işimiz.' dedi.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'deki dönüşüm sorunu çözülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Sarıgöl'deki dönüşümle ilgili olarak, "Şimdi bu konu üzerinde gerek Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey, her ikisini görevlendirdik. İnşallah çok daha seri bir şekilde ele alacaklar " dedi.

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Adana Belediye Evleri'nin kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Belediye Evleri Mahallesi'nde uzun süredir yapılamayan kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle vatandaşların arzu ettiği dokuya, ihtiyaçlara uygun şekilde kesin olarak çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Havaalanlarının sis sorunu Haberi

Havaalanlarının sis sorunu


Bilkent, ODTÜ ve Gazi üniversitelerinden araştırmacıların işbirliğiyle, yüzde yüz yerli imkanlarla akıllı kızılötesi kamera geliştirildi. İnsan gözünün göremediği yakın kızılötesi dalgaboylarında çalışan yeni kameraların uçaklarda kullanılmasıyla sis nedeniyle uçak seferlerinin iptali tarihe karışacak.


Yeni nesil kameralar, cam dışından ve 15 kilometre uzaktan da net görüntü alabildiğinden uçak içlerine de takılabilecek, böylece uçuş güvenliği daha da artacak.


Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (NANOTAM) Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen milli olarak geliştirilen yeni nesil akıllı kızılötesi kameraların uzay, havacılık, savunma, güvenlik, sağlık ve ulaşım alanlarında kullanılacağını ifade etti.


Havaalanlarında yaşanan sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesinin önemli bir problem olduğunu vurgulayan Özbay, şöyle konuştu:


"İnsanın gözünün gördüğü ışıklarda çalışan kameralar sislerde etkili olmuyor. Sisli havalarda çıplak gözle görüş mesafesinin tehlikeli...