18 / 05 / 2024

Havacılık alanı

Havacılık alanı

Bugün itibariyle SHGM tarafından yapım izni verilen 43 heliport varken, Türkiye' nin farklı bölgelerinde henüz yapmı izni verilmeyen ancak işlemlerine başlanmış 80 de başvuru bulunuyor...

Ds Havacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ds Havacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Savıd Sapır ve Kasım Okçu ortaklığında kuruldu.

Yeni seçmenlerin yüzde 20'si yabancı iddiası: Konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancı seçmen oldu!

Karar Gazetesi köşe yazarı İbrahim Kahveci, 'Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı' başlıklı yazısında yeni seçmenlerin yüzde 20'sinin yabancı olduğunu dile getirdi. Kahveci, konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancının seçmen olduğunu belirtti. 

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yalmancan tarafından kuruldu.

Ac Air Havacılık Hizmetleri Anonim Şirketi Kuruldu!

Ac Air Havacılık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Ali Erdem Çapan tarafından kuruldu.

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Avrupa ülkelerinde artan enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılması isteniyor. Hükümetler zam talebine karşı direnirken özellikle havacılık ve ulaşım sektörlerinde yaygınlaşan grevler kaos yaşanmasına neden oluyor.

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Başar Kerem Döper ve Şahin Babür Işık ortaklığında kuruldu.

Condor Havacılık Anonim Şirketi Kuruldu!

Condor Havacılık Anonim Şirketi Şişli’de Murat Karamancı tarafından kuruldu!

Sivil Havacılık bünyesine personel alınacak! 17 bin TL maaş verilecek!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görevlendirilmek üzere personel alımı yapılacağı açıklandı. Personel alım ilanı bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı. İşte ilanın tüm detayları...

Alpman Havacılık Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Alpman Havacılık Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Benhan Alpman tarafından kuruldu.

Kozmik Havacılık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kozmik Havacılık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Güvengez tarafından kuruldu.

Daleel Group Turizm Havacılık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daleel Group Turizm Havacılık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  200 bin TL sermaye bedeli ile Abdulrıdha S.A AL-Obaıdı tarafından kuruldu.

Perfetto Travel Turizm Ve Havacılık Limited Şirketi kuruldu!

Perfetto Travel Turizm Ve Havacılık Limited Şirketi  Kağıthane’de  50  bin TL sermaye bedeli  ile Mert Öz kuruldu.

Ckd Havacılık Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Ckd Havacılık Ticaret  Limited Şirketi Beşiktaş’ta   200  bin TL sermaye bedeli  Cenan Kemal Demirkanlı tarafından kuruldu.

Havacılık alanı Haberi

Havacılık alanı

Heliport sayısında ikinci dalga büyüyor Havacılık alanında yaşanan büyümeden helikopter pisti (heliport) yatırımları da nasibini alıyor. 2010'da 31 olan heliport sayısı 54'e yükseldi. Bugün itibariyle SHGM tarafından yapım izni verilen 43 heliport varken, Türkiye'nin farklı bölgelerinde henüz yapmı izni verilmeyen ancak işlemlerine başlanmış 80 de başvuru bulunuyor. 


Sivil havacılık alanında son 10 yılda çok önemli gelişmeler yaşandı. İkili havacılık anlaşmalarına paralel olarak uçuş ağını 250 noktaya çıkartan Türkiye, kurmuş olduğu hava köprüleriyle dünyanın en büyük beşinci uçuş ağına sahip ülkesi konumuna yükseldi. Yine son 10 yılda havayolunun ülke içi yolcu taşımadaki payı yüzde 1,7'den yüzde 7,8'e yükselerek çok önemli bir sıçrama gerçekleştirdi. Aynı dönemde büyük gövdeli uçak filosu ise yüzde 132 büyüdü. 



Sivil havacılık alanında yaşanan gelişmeler hava taksi ulaşımını ve...