04 / 05 / 2024

havada kalan iha

havada kalan iha

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nce, Çanakkale ve İstanbul boğazları ile denize gemiler tarafından boşaltılan atıkların tespiti için havada 24 saat kesintisiz kalacak İHA üretecek...

Miras yoluyla kalan evlerde yasal işlemler nelerdir?

Vefat eden bir kimsenin bıraktığı mal varlığı yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras yoluyla kalan evlerde yasal işlemler nelerdir?

Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine tabi midir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine mi tabidir?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

Miras kalan arsaların intikali için son günler!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, miras kalan tarlaların intikallerinin yapılması için verdiği süre 2 hafta sonra doluyor.

Osmanbey'de boş kalan dükkanları Suriyeliler doldurdu!

Osmanbey'in caddeler dolamaya başladı. Bölgede boş kalan dükkanları Suriyeliler kiraladı. Suriyeliler'in piyasayı değerlendirmesine karşın esnaf rahatsız.

Avrupa Konutları Başakşehir'de kalan dükkanlar açık satışa döndü!

Avrupa Konutları Başakşehir'de açık artırmayla satışa sunulan 27 dükkanın açık artırma ihalesi yapıldı. Kalan dükkanlar için ise açık satışa dönüldü.

Burdur Bucak’ın yarım kalan projeleri tamamlanacak!

Ak Parti Burdur Bucak İlçe Başkanı Kadir Yaman, ilçedeki sorunları anlattı. Yaman, “Bucak’ın yarım kalan projelerini tamamlayacağız'' dedi.

Adana Büyükşehir 237 milyon TL faiz ödeyecek!

458 milyon TL borçlanan Sözlü yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, 237 milyon TL faiz ödeyecek. Bu parayla inşası havada kalan Devlet Bahçeli Köprüsü gibi 3 köprü yapılabilir.

İzmir Nazım İmar Planı dışında kalan alanlar hangi sektörde gelişecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Nazım İmar Planı'na göre şehir merkezi dışında kalan bölgelerin hangi sektörlerde gelişeceği belirlendi.

Sit alanı içinde kalan evini restore ettirene hibe!

Kültür Bakanlığı sit alanı içinde kalan konak, ev gibi yapılarını restore ettirenlere hibe verdi. Bu kapsamda 2016 yılında verilen destek tutarı 16.2 milyon TL oldu.

DAP Yapı Maslak'ta havada duran bina inşa edecek!

Ziya Yılmaz, “Maslak’ta da ilginç bir proje planlıyoruz. Havada duran tarzda, bol manzaralı bir bina yapacağız. Çizimleri hazır. Binanın kanadı eksik ama havada duruyor. ” dedi.

Aileden kalan mirasta akrabanın payı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Annemden kalan mirasta yengemin payı var mı?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Şehit Harun Maytalman'ın yarım kalan evi tamamlanacak!

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ordulu polis memuru Harun Maytalman'ın yarım kalan evi tamamlanacak.

Nevşehir'de dönüşüm bölgesinde kalan camilerin akıbeti meçhul!

Nevşehir'de kentsel dönüşümün ardından cemaatsiz kalan camilerin akıbeti meçhul. Geçtiğimiz yıl kendini bilmezler tarafından talan edilmeye çalışılan söz konusu camilerin ne olacağı halen belirsizliğini koruyor.

havada kalan iha Haberi

havada kalan iha

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nce, Çanakkale ve İstanbul boğazları ile denize gemiler tarafından boşaltılan atıkların tespiti, denizlerde kaçak avcılığın, arazilerde uyuşturucu madde ekiminin belirlenmesi gibi birçok stratejik alanda kullanılması amacıyla havada 24 saat bir noktada kalabilecek insansız hava aracı (İHA) üretmek için çalışma başlatıldı.


OMÜ Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlyas Eminoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarladıkları İHA'nın 150 beygir gücünde olacağını ve havadayken kendi enerjisini üreteceğini söyledi.


Yürüttükleri çalışmanın tamamlanmasıyla üretilecek İHA'ların birçok alanda kullanılabileceğini ve stratejik önem taşıdığını anlatan Eminoğlu, ''Projenin konseptini hazırladık. Daha da geliştirmek için çalışma yürütüyoruz. İnsansız hava aracımız merkez güç paketli olacak. İçten yanmalı radyal motorla mekanik enerji üretecek. Uzaktan kumanda edilebilecek. Yaklaşık 200 kilometrelik alanda arama ve...