07 / 05 / 2024

havalimanı kiraları erteleme 2021

havalimanı kiraları erteleme 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanlarındaki kiracı işletmecilerden 3 ay kira alınmadığını belirtti. Karaismailoğlu, “Yap - işlet - devretleri Kovid - 19 sürecinde garanti dışına çıkardık. Burada biz garanti ödemeyeceğiz, onlar da kira ödemeyecekler" dedi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın iş yerlerinde kira tartışması!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıl süre ile işletme hakkını elinde tutan Malezyalı, Malaysia Airports Holdings Berhad pandemi nedeniyle zor günler yaşayan, havalimanı içinde hizmet sunan 50'ye yakın iş yerine kiralarını ödemedikleri için ihtarname gönderdi.

Havalimanı işletmelerine kira desteği gözden geçirilmeli!

Cumhurbaşkanlığı’nın özel terminal işletmelerinin yıllık kiralama ücretlerini erteleme kararının olumlu, fakat yetersiz olduğunu dile getiren YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz, “Karar gözden geçirilmeli” dedi.

İstanbul Havalimanı için garanti ödemeler ve kiralar erteleniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı için garanti ödemelerinin erteleneceğini dile getirdi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden kiralara 3 ay erteleme!

Sosyal mesafe kuralına uyabilmek için Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Belediye Meclisi’nde; Koronavirüs sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin kiracılarının kiralarına 3 ay erteleme geldi.

İstanbul Havalimanı’na taşınma kararı ertelendi!

İstanbul Havalimanı'na taşınma konusunda dün yapılan toplantıdan erteleme kararı çıktı. Taşınmanın Mart ayında yapılması planlanıyor.

Çukurova Havalimanı 20 Ekim'de yeniden ihale edilecek!

Geçen yıl temeli atılan ancak yüklenici firmanın ekonomik sıkıntıları neticesinde iflas erteleme talep etmesiyle yatırımı durdurulan Uluslararası Çukurova Havalimanı projesi için 20 Ekim'de ihaleye çıkılacak.

Çukurova havalimanı ne olacak?

Türkiye'nin 2. büyük havalimanı özelliğindeki Uluslararası Çukurova havalimanının inşaatının kredi temininden dolayı durmasının ve ardından firmanın iflas erteleme talebinde bulunmasıyla yaşanan belirsizlik işadamlarını tedirgin ediyor...

Çukurova Havalimanı için yabancı firmalarla görüşülüyor!

Yıllık 30 milyon yolcu kapasitesiyle tamamlandığında Türkiye'nin en büyük havalimanlarından biri olması beklenen Çukurova Havalimanı'nı inşa eden Koçoğlu İnşaat iflas erteleme istedi...

İki inşaat firması iflas erteleme istedi!

Türkiye'nin ikinci en büyük havalimanı olması beklenen Çukurova Havalimam'nı inşa eden Koçoglu İnşaat ve varlıkları 500 milyon doları aşan Ataç İnşaat iflas erteleme istedi...

Koçoğlu İnşaat iflas erteleme istedi!

Çukurova Havalimanı’nı 357 milyon euro bedel ve yap-işlet-devret modeliyle üstlenen Koçoğlu İnşaat, iflas erteleme istedi. Çukurova Havalimanı’nı 357 milyon euroya üstlenen Koçoğlu İnşaat kredi bulamayınca iflas erteleme istedi. Mahkeme kayyum atadı.

Çukurova Havalimanı projesi durdu!

Türkiye’nin 2'inci en büyük havalimanı olması beklenen Çukurova Havalimanı’nı inşa eden Koçoğlu İnşaat iflas erteleme istedi. Koçoğlu’nun, havalimanı işini devretmek için 3-4 şirketle görüştüğü öğrenildi.

3. Havalimanı ihalesi 3 Mayıs'ta yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesinde erteleme yok. İhale 3 Mayıs'ta yapılacak" dedi

havalimanı kiraları erteleme 2021 Haberi

havalimanı kiraları erteleme 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bazı açılış ve temel atma törenleri için geldiği Şanlıurfa’da gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; havalimanlarındaki kiracı işletmecilerden 3 ay kira alınmadığını dile getiren Karaismailoğlu, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

"Devlet Hava Meydanları’nın işlettiği yerlerde kiracılar var, normal dükkan, onları zaten rahatlattık, 3 ay hiç kira almadık, yüzde 50 indirim yaptık ve öteledik. Yap - işlet - devretlerde tamamen garanti dışına çıkardık, Kovid - 19 sürecini onların işletme süresine ilave ettik. Burada biz garanti ödemeyeceğiz, onlar da kira ödemeyecek, işletmeyi de onlar yapmaya devam edecek. Daha sonrada bu işletmedeki kar zarar oranına bakıp ilk ödeyecekleri kirada mahsuplaşma gibi formül ürettik. Devlete hiçbir yük gelmeyecek garanti ödemeyeceğiz.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul...