28 / 04 / 2024

İki inşaat firması iflas erteleme istedi!

İki inşaat firması iflas erteleme istedi!

Türkiye'nin ikinci en büyük havalimanı olması beklenen Çukurova Havalimam'nı inşa eden Koçoglu İnşaat ve varlıkları 500 milyon doları aşan Ataç İnşaat iflas erteleme istedi...



 Türkiye'nin ikinci en büyük havalimanı olması beklenen Çukurova Havalimam'nı inşa eden Koçoglu İnşaat ve varlıkları 500 milyon doları aşan Ataç İnşaat iflas erteleme istedi. 

Ekonomi Servisi - 357 milyon Avro bedelle Çukurova Havalimanı projesini 'Yap-Îşlet-Devret' modeli ile üstlenen Koçoğlu İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca  Ankara  11. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas erteleme talebi ile başvurdu. 


Mahkemeye sunulan bilançolarda, şirketin borca batık durumda olduğu belirtildi. Hürriyet1 in haberine göre dört dönem, İnşaat ve Sanayi İşverenleri Sendikası (ÎNTES) Başkanı olarak görev yapan Şükrü Koçoğlu'nun başında bulunduğu şirket, faaliyetlerini sürdürmek için, sahip olduğu otel, helikopter, gayrimenkul ve bir dizi aracı sattı. 

Ancak yine de sıkıntının önüne geçilemedi. Haciz baskısı altına giren şirkete, mahkeme, hazırlanan bilirkişi raporu ve sunulan iyileştirme raporları sonrası tedbir kararı verdi; şirkete kayyum atandı. Kararla birlikte, şirket hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Mahkemenin tedbir kararı verdiği Koçoğlu, bankalardan destek alamayınca ortak arayışlarına girişti; 3-4 firma ile görüşmeler yürütüyor. 

Bir dönem Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan ve varlıkları 500 milyon doları aşan Ataç İnşaat AŞ'nin alacaklıları iflas isterken, şirketi iflastan kurtarmak için yönetime gelen fon şirketinin yönetim kurulu da iflas erteleme istedi. Şirketin iki kurucu ortağından Hüseyin Çalık'ın kızı Lale Çalık Sarper ise yeni yönetim kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şirketin büyük ortağı Halil Ataman, eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın da damadı konumunda. 


Cumhuriyet


Geri Dön