22 / 05 / 2024

havalimanı kulesi

havalimanı kulesi

İstanbul Yeni Havalimanı işletmesi tarafından, yapımı süren 3. Havalimanı’nda yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım Yarışması başlatıldı. Kulenin 95 metre yükseklikte yapılması planlanıyor.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi gelecek yıl açılacak!

Çamlıca Radyo ve TV Kulesi'nde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin gelecek yıl açılacağını söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

"Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü" dolayısıyla Hava Trafik Kontrol Merkezini, Yerli ve Milli ATC Eğitim Simülatörü ile Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’nin hava ulaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Kulesi "Çay bardağı" şeklinde inşa edilecek olan Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Rize-Artvin Havalimanı'nın kulesi 'çay bardağı' şeklinde olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 yıl önce atılan, Rize- Artvin Havalimanı’nın yapım çalışmaları devam ediyor. Yüzde 68'i tamamlanan havalimanının kulesinin de çay bardağı figürü olması karar verildi.

İstanbul Havalimanı Meteoroloji Kulesi açıldı!

29 Ekim´de resmi açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin ilk Meteoroloji Kulesi'ne sahip havalimanı oldu. Meteoroloji Kulesi sayesinde havayolu şirketlerine anlık hava durumu bilgisi ve hava raporu verebilecek.

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

3. havalimanında kule Türk Bayrağı renklerine büründü!

Yapım çalışmaları tam gaz devam eden İstanbul Yeni Havalimanı’nda Hava Kontrol Kulesi Türk Bayrağı renklerinde ışıklandırıldı...

3. Havalimanı kulesi havadan görüntülendi!

İnşaat çalışmaları tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması planlanan 3. Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. 

3. Havalimanı'na Meteoroloji Kulesi yapılıyor!

Türkiye’de ilk kez bir havalimanına "Meteoroloji Kulesi" inşa ediliyor. 3. Havalimanına yapılacak olan kulenin, dünyanın en gelişmiş meteorolojik teknik cihazları, radar ve uydusu ile donatılacağı belirtildi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli atıldı!

Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasında 4,5 kilometrelik alanında yapılacak Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli atıldı.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin temeli atılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi Temel Atma Töreni öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılarak konuştu.

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin temeli 26 Ekim'de atılıyor!

Lale çiçeğinden esinlenerek tasarlanan Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası'nın temeli 26 Ekim'de Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve IGA yöneticilerinin katılacağı törenle atılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne dev ödül!

Üçüncü Havalimanı'nın trafik kontrol kulesi, 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı. Kuleyi, Ferrari’nin tasarımcısı olan Pininfarina tasarladı.

havalimanı kulesi Haberi

havalimanı kulesi

İstanbul Yeni Havalimanı işletmesi tarafından, yapımı süren 3. Havalimanı’nda yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım Yarışması başlatıldı. 

Yarışmaya; Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aekom, RMJM Architects gibi tasarım dünyasının çok önemli isimleri hazırladıkları projelerle katıldı. 


Toplam 5000 metrekare inşaat alanına sahip, 95 metre yükseklikte yapılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için Zaha Hadid semazen dönüşlerinden, Moshe Safdie Osmanlı geometrik desenlerinden, Massimiliano Fuksas minarelerden, Pininfarina-Aekom lale çiçeği formundan, RMJM Architects İstanbul’un martılarından esinlenirken Grimsaw-Nordic ise terminal binası ve genel havaalanı tasarımıyla bütünlük sağlayacak bir konsept ile hazırladıkları tasarımları paylaştı.


‘Yerel mimariden ilham’


İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yerel mimariden ilham alan, eşi olmayan bir proje geliştiriyoruz. Hava Trafik Kontrol Kulesi tasarımının da İstanbul...