11 / 05 / 2024

havaray hattı istanbul

havaray hattı istanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray sistemleri için büyük bir yatırım planlıyor. İstanbul'da yapılması planlanan ve şu anda etüt aşamasında bulunan havaray sistemlerinin toplam 47,8 kilometrelik hat uzunluğuna sahip olacağı belirtiliyor...

İstanbul'da 12 yeni teleferik hattı geliyor!

İstanbulluların hizmet etmek üzere planlanan 12 yeni teleferik hattının inşaatı 2019 sonrasında başlayacak. Peki 12 yeni teleferik hattı sizin evinizin oradan geçiyor mu?

İstanbul'un 70 kilometrelik yeni metro hattının ihalesi iptal!

İstanbul’a yeni yapılacak olan 70 kilometrelik metro hattının güzergahının belirlenmesi ve projelerinin hazırlanması için açılan ihale iptal edildi.

İstanbul'da yeni açılacak 14 metro hattı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Seçim beyannamesinde İstanbul'da yeni açılacak metro hatları da yer alıyor. İşte İstanbul'da yeni açılacak 14 metro hattı...

İstanbul'daki hangi metro hattı ne zaman açılacak?

Gayrimenkul fiyatlarının artıran metro hatları kentteki ulaşımı da kolaylaştırıyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbul'da bu yıl 4 metro hattı tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yıl sonunda İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak 4 metro hattının tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul'a 70 kilometrelik yeni metro hattı için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da 70 kilometrelik yeni metro hattı için düğmeye bastı. İstanbul genelini kapsayan 70 kilometrelik yeni hat bugün gerçekleşecek ihale ile başlayacak. 

İstanbul'a 70 kilometrelik yeni metro hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da 70 kilometrelik yeni metro hattı için düğmeye bastı. İstanbul genelini kapsayan 70 kilometrelik yeni hat 26 Mart’ta yapılacak ihale ile start alacak. 

İstanbul'da bu yıl 5 yeni metro hattı açılacak!

İstanbul'da bu yıl sonuna kadar 5 yenş metro hattı hizmete girecek. İşte bu yıl açılacak metro hatları...

İstanbul'da bu yıl açılacak 4 metro hattı!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal bu yıl sonu itibariyle açılacak 4 metro hattını açıkladı. İşte o 4 metro hattı...

İstanbul’a yeni metro hattı müjdesi!

Kadir Topbaş döneminde onaylanan ve yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın iptal ettiği 76,9 kilometrelik 6 metro hattı ihalesinin ardından İstanbul genelinde toplam 60 kilometrelik yeni metro hattı projesi tasarlamak için düğmeye basıldı.

Ankara-İstanbul YHT hattı TBMM gündeminde!

Ankara-İstanbul YHT hattı meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer YHT hattına ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'da inşaatı devam eden 18 metro hattı haritası!

İstanbul'da inşaatı devam eden 18 metro hattı bulunuyor. Planlama sürecinden itibaren geçtiği bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını artıran metro projelerini sizin için derledik. İşte İstanbul'da inşaatı devam eden 18 metro hattı haritası...

Sefaköy-Başakşehir Metro hattı hangi hatlarla entegre olacak?

Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı’nı iptal edip yerine metro yaptıklarını söyleyen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Bu hattı Aksaray–İkitelli Hattıyla Mimar Sinan İstasyonu’nda, Kirazlı–Halkalı hattıyla Halkalı Merkez’de Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattıyla Mehmet Akif İstasyonu’nda birleştiriyoruz." dedi

havaray hattı istanbul Haberi

havaray hattı istanbul


İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray sistemleri için büyük bir yatırım planlıyor. İstanbul'da yapılması planlanan ve şu anda etüt aşamasında bulunan havaray sistemlerinin toplam 47,8 kilometrelik hat uzunluğuna sahip olacağı belirtiliyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray projesi için İstanbul'un 8 ayrı noktasında yatırıma hazırlanıyor. Bu noktalar; Beyoğlu-Şişli, Zincirlikuyu-Sarıyer, 4.Levent-Levent, Ataşehir-Ümraniye, Sefaköy-Havaalanı, Maltepe-Başıbüyük, Kartal-D100 ve Sabiha Gökçen-Formula olarak belirlendi.


Beyoğlu Şişli havaray hattının uzunluğu 5,8 kilometre olarak tasarlanıyor ve bu hattın saatte 9 bin ila 33 bin kişiyi taşıması öngörülüyor. Zincirlikuyu Sarıyer havaray hattının uzunluğu 4,5 kilometre, 4. Levent Levent havaray hattı 5,5 kilometre, Ataşehir Ümraniye havaray hattı 10,5 kilometre, Sefaköy Havaalanı havaray hattı 7,2 kilometre, Maltepe Başıbüyük havaray hattı 3,6 kilometre, Kartal D100 havaray hattı 3 kilometre ve son olarak Sabiha...