28 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray sistemleri için büyük bir yatırım planlıyor. İstanbul'da yapılması planlanan ve şu anda etüt aşamasında bulunan havaray sistemlerinin toplam 47,8 kilometrelik hat uzunluğuna sahip olacağı belirtiliyor...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray sistemleri için büyük bir yatırım planlıyor. İstanbul'da yapılması planlanan ve şu anda etüt aşamasında bulunan havaray sistemlerinin toplam 47,8 kilometrelik hat uzunluğuna sahip olacağı belirtiliyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi havaray projesi için İstanbul'un 8 ayrı noktasında yatırıma hazırlanıyor. Bu noktalar; Beyoğlu-Şişli, Zincirlikuyu-Sarıyer, 4.Levent-Levent, Ataşehir-Ümraniye, Sefaköy-Havaalanı, Maltepe-Başıbüyük, Kartal-D100 ve Sabiha Gökçen-Formula olarak belirlendi.


Beyoğlu Şişli havaray hattının uzunluğu 5,8 kilometre olarak tasarlanıyor ve bu hattın saatte 9 bin ila 33 bin kişiyi taşıması öngörülüyor. Zincirlikuyu Sarıyer havaray hattının uzunluğu 4,5 kilometre, 4. Levent Levent havaray hattı 5,5 kilometre, Ataşehir Ümraniye havaray hattı 10,5 kilometre, Sefaköy Havaalanı havaray hattı 7,2 kilometre, Maltepe Başıbüyük havaray hattı 3,6 kilometre, Kartal D100 havaray hattı 3 kilometre ve son olarak Sabiha Gökçen Formula havaray hattı 7,7 kilometre hat uzunluğu ile saatte 9 bin ila 33 bin kişiyi taşıyacak şekilde tasarlanıyor.



Havaray projesi!
4. Levent havaray hattı!
Havaray projesi nedir?
İstanbul havaray projesi!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön