26 / 05 / 2024

havaş antalya 2014

havaş antalya 2014

Havaş açıklamasına göre, " Engelsiz Havaalanı Projesi " kapsamında gerçekleştirilen 10 aylık kapsamlı çalışmalar sonucunda, Havaş Antalya istasyonu "Engelsiz Havaalanı Kuruluşu" unvanı almaya hak kazandı...

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Antalya Havalimanı'nın ihalesi ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından 31 Ocak 2020’de yapılacağı duyurulan Antalya Havalimanı ihalesinin ertelendiği açıklandı. 

Antalya Gazipaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazlar için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Havalimanı'na yeni terminal geliyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Başmüdürü Osman Serdar, Antalya Havalimanı’nın 1100 dönüm genişletilerek, özel uçak ve jetler için genel havacılık terminali ile uçak bakım hangarı yapılacağını bildirdi.

Antalya Büyükşehir'in finansal başarısı tescillendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından beri rakamlarla yazdığı destan, İmar ve Yapı Derneği’nin yaptığı araştırma ile tescillendi.

Antalya Muratpaşa Belediye binasına kira incelemedi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 18 ay ek hizmet binası olarak kiraladığı binayla ilgili Antalya’da basının 2014’te gündeme getirdiği iddialara, devlet 2016 yılı sonunda inceleme başlatıldı.

Antalya Şerik'e yapılacak AVM imar planına aykırı mı?

Mülkiyeti Antalya Pamuk ve Narenciye Tanın Satış Kooperatifi Birliği'ne ait olan 2014 yılında ihale edilen 12.8 bin metrekarelik arsaya AVM ve rezidans yapılacaktı. Peki, son durum ne?

Menderes Türel Antalya projelerini anlattı!

Antalya’nın Belediye Başkanı Menderes Türel, “2009-2014 arası 15 yılı kaybettik. Telafisi için dünya çapında projeler başlattık. Büyük bölümünü 3 yılda tamamlayabileceğini ve hedefinin bu yeni projelerle ‘5 yıldızlı Antalya’ya ulaşmak olduğunu' belirtti.

Antalya Kesik Minare Camii neden müzeye dönüştürülmedi?

Kesik Minare Camii, Antalya Kaleiçi'nin bir simgesi. Yerli ve yabancı turistlerin ancak kapısından bakabildiği bu alan hani "Kaleiçi Açık Hava Müzesi" olacaktı?

Antalya’da doğalgaz çalışmaları hızla sürüyor!

Enerya Antalya Bölge Müdürü Mürsel Parlak, “Doğalgaz kullanımı ile Antalya’nın gerek hava kirliliğini gerekse de enerji tüketimini yarı yarıya azaltmak mümkün. Doğalgaz kullanımına geçenler, sağladığı konfor ve tasarruftan çok memnun” dedi.

Antalya'da konut satışları Eylül ayında yüzde 30 düştü!

TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, Antalya'da 2014 Eylül ayında 6 bin 136 konut satıldığına işaret etti. Öncel, konut satışının 2015 Eylül ayında yüzde 30 oranında azalarak 4 bin 294 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Antalya Kundu Belek yolu ne zaman tamamlanacak?

Büyüksehir Belediye Baskanı Türel, Kundu-Belek arasını 7 dakikaya düsürecek yolu yakın takibe aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel'in 29 Agustos 2014 tarihinde Aksululara müjdesini verdigi Kundu-Belek yolu tamamlandı

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

havaş antalya 2014 Haberi

havaş antalya 2014


Havaş, 9 istasyonunda başlattığı "Engelsiz Havaalanı" projesi çerçevesinde Antalya İstasyonu'nda sertifikalandırıldı. 


Havaş açıklamasına göre, "Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında gerçekleştirilen 10 aylık kapsamlı çalışmalar sonucunda, Havaş Antalya istasyonu "Engelsiz Havaalanı Kuruluşu" unvanı almaya hak kazandı. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Havaş Genel Müdürü Nurzat Erkal, kurum olarak yolcu memnuniyetini birinci öncelikleri olarak gördüklerini belirterek, tüm yolcularının farklı ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamak için 7 gün 24 saat çalıştıklarını kaydetti. 


8 istasyonda daha çalışmalar yürütülüyor


Erkal, Antalya İstasyonunun engelsiz kuruluş unvanı kazanmasından dolayı gururlandıklarını dile getirerek, "Engelsiz Havaalanı projesi çerçevesinde 8 istasyonumuzda daha çalışmalar yürütüyoruz. Adana ve Dalaman istasyonlarımız da denetimlerini yeni tamamladı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen sertifikayla engelli ve/veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolcularımıza yönelik verdiğimiz hizmet standardının belgelenmesinden mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 


Engellilerin...