15 / 05 / 2024

havayolu şirketleri uçak biletleri

havayolu şirketleri uçak biletleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçuş gerçekleştirilmeyen şehirlere sefer düzenlenmesi amacıyla başlattığı teşvik uygulamasını 2014 yılında da devam ettirme kararı aldı....

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcularının telefonlarını uçak moduna almalarına gerek bırakmayacak. Konu ile ilgili olarak tarih veren Avrupa Komisyonu yolculara yeni hizmetler sunulacağını duyurdu.

Pegasus'tan zam çıkışı! Uçak biletlerine zam mı gelecek?

Uçak bileti fiyatlarının özellikle yurt içi hatlarda çok düşük loduğunu belirten Pegasus Başkanvekili Mehmet Nane, havayolu şirketlerinin personel hariç tüm giderlerinin döviz bazlı olduğuna işaret etti.

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı! 

İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 Türk lirası olan tavan fiyatına zam geldi. Yeni ücret bin 150 Türk Lirası oldu. Havayolu şirketleri, yeni belirlenen tavan fiyatı üzerinden biletleri bugün itibariyle satışa çıkardı.

Uçak bilet fiyatları yükselirken, satışlar azaldı! Havayolu şirketleri iç hatlara sefer yapmak istemiyor!

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, asgari ücretin artması, ham maddenin artması derken, tüm dünyada ulaşım maliyetleri artmış durumda. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Uçak bilet fiyatları da bu fiyat artışından nasibini almış durumda. İşte haberin devamı…

Atlasjet, filosuna 30 yeni uçak katacak!

Havayolu şirketi Atlasjet, Airbus ile liste fiyatıyla hesaplandığında 3 milyar doları bulan 30 adet yeni Airbus 321 ceo modeli uçak siparişi için mutabakat zaptı imzaladı.

Atlasjet filosuna 30 yeni uçak katacak!

Havayolu şirketi Atlasjet, Airbus ile liste fiyatıyla hesaplandığında 3 milyar doları bulan 30 adet yeni Airbus 321 ceo modeli uçak siparişi için mutabakat zaptı imzaladı.

Almanya'da grev nedeniyle 110 uçak seferi iptal edildi!

Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın pilotlarının, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için aldığı greve kararı nedeni ile Münih Havalimanı’ nda 110 uçak seferinin iptal edildiği bildirildi.

Münih Havalimanı’nda yarın 110 uçak seferi iptal edildi!

Alman havayolu şirketi Lufthansa’ nın pilotlarının, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için aldığı greve kararı nedeniyle Münih Havalimanı’ nda yarın 110 uçak seferinin iptal edildiği bildirildi...

Havayolu şirketleri bayrama özel 193 ek sefer koydu!

Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenler havayolunu tercih edince uçak biletleri günler öncesinden satıldı. Havayolu şirketleri artan talep karşısında 193 ek sefer koydu...

Bayramda yoğun talep uçak bilet fiyatlarını artırdı!

Bayramda yoğun talep uçak biletlerinde ve otellerde fiyatların katlanmasına neden oldu. Havayolu şirketlerinde bilet fiyatları 400 lirayı aşarken, oteller normalin iki katı fiyat tarifesine geçti...

Air Kazakhstan, Bombardier'den 10 adet uçak satın aldı!

Kazakistan'ın, havayolu şirketi Air Kazakhstan, Kanadalı uçak üreticisi Bombardier'den 10 adet Q400 Nextgen modeli uçak satın aldı. Bombardier'den alınan Q400 Nextgen uçaklarının her biri 23 milyon dolara mal oldu.

China Eastern Havayolları Boeing'ten 80 uçak alacak!

Çin'in üç büyük havayolu şirketlerinden China Eastern, 80 uçak almak üzere Beoing ile anlaşma imzaladı. Yapılan anlaşmaya göre alınacak uçakların çoğunun B737 MAX tipi ve enerji verimli uçaklar olduğu kaydedildi.

Çin'de özel havayolu şirketinden dev uçak anlaşması!

Şinua ajansının haberine göre, Çin'de yeni kurulan havayolu şirketi Boeing'ten 50 uçak alacak. Çin'de özel bir havayolu şirketi Boeing ile yaptığı anlaşmaya göre 50 uçak alacak.

havayolu şirketleri uçak biletleri Haberi

havayolu şirketleri uçak biletleri


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçuş gerçekleştirilmeyen şehirlere sefer düzenlenmesi amacıyla başlattığı teşvik uygulamasını 2014 yılında da devam ettirme kararı aldı. Ancak havayolu şirketi, teşvik aldığı hatta bu durumu yolcu aleyhine kullanarak yüksek fiyat uygulayamayacak. 


SHGM, gerek yolcu memnuniyeti, gerekse hizmetin ülkeye yayılması ilkesi çerçevesinde uçuş hizmeti verilmeyen güzergahların teşvik edilmesinin amaçlandığı uygulamaya dair bir genelge yayımladı. Genelge ile havayolu işletmelerine verilecek teşvik ve bu hatların kullanılmasına dair usul ve şartlar yeniden belirlendi. 


Yeni genelge ile halen uçuş yapılan hatlar teşvikli hatlar kapsamından çıkartılırken, havayolunun teşvik aldığı hatta bu durumu yolcu aleyhine kullanarak yüksek fiyat uygulamayacağı kuralı getirildi. Bu kapsamda, tayin edilmek istenen havayolunun yapacağı haftalık sefer sayısı, yaz döneminde 3, kış döneminde 2 frekanstan...