08 / 05 / 2024

Havayolu trafik verileri

Havayolu trafik verileri

Havayolu yolcu sayısı 144 milyonu aştı. Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 oldu.

ABD'de konut verileri ön plana çıkıyor!

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen, ''Bu hafta ABD'de Fed Başkanı Yellen'in konuşmasının yanı sıra büyüme ve konut verileri ön plana çıkacak. TCMB'nin faiz koridorunun üst bandında yine 25 baz puanlık indirime gitmesi bekleniyor. ''dedi.

Hatay'ın trafik sorunu çözülüyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, ''Antakya trafiğini rahatlatmak ve şehrimize vizyon katmak için kavşak projemizi yaptık. Eyüp Sultan Caddesi ile İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi’nin kesiştiği, kuzeygüney yönünde gidiş gelişleri sağlayan ve trafik akışını düzenleyecek bir proje ''

3. Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı!

Yolcu kapasitesi itibarıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda lale figüründen esinlenerek tasarlanan Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı

Çeşme Gemi Trafik Kontrol Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Ege’de Çeşme’den Çanakkale’ye kadar 12 kuleden oluşan Gemi Trafik Kontrol Merkezi tamamlandı. 65 milyon liraya mal olan ve merkezi Bayraklı’da olan sistem, Ege Denizi’ni karış karış izleyecek.

Bayrampaşa'nın trafik sorunu tarih oluyor!

İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi işbirliğiyle E-5’te yürütülen yan yol çalışması ile Bayrampaşa ilçe merkezine bir giriş-çıkış daha açılıyor. Böylece ilçe merkezindeki trafik sorunu da tarih oluyor.

Çin'den trafik sorununa ilginç çözüm!

Çin 1,5 milyara yakın nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi. Hal böyle olunca trafik de bu durumla paralellik gösteriyor. Çin'de trafik çilesi arttıkça çözümleri bulmak da zorlaşıyor ve nihayetinde karşımıza ilginç çözümler çıkıyor.

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Türk havayolu şirketleri, 3. havalimanının hayata geçirilmesiyle İstanbul'un havacılık açısından konumunun daha da güçleneceğini ve Türk havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını bildirdi.

Bayrampaşa'nın trafik sorunu tarih oluyor!

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa’nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik sorununa ‘üstü park, altı otopark’ projeleriyle kalıcı çözüm üretmeye devam ettiklerini belirtti...

İz Trafik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İz Trafik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ömer Kervan ve Furkan Eryiğit ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Maltepe, Feyzullah Mahallesi, Şehit Hikmet Alp Caddesi'nde kuruldu.

Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de araç sayısı 2015 yılında bir önceki yıla göre 17 bin 911 adet artış olduğunu söyledi. Büyükkılıç "Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek"dedi.

İzmir Adnan Menderes'e 2. havayolu pisti kazandırılacak!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yerel ve merkezi hükümetin ortak çalışmasıyla İzmir'e ikinci bir havayolu pisti kazandırılabileceğini bildirdi.

Marsis Trafik Malzemeleri Turizm İnşaat Taahhüt Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marsis Trafik Malzemeleri Turizm İnşaat Taahhüt Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Raziye Yalçın Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 26 Ocak'ta Fatih, Hobyar Mahallesi'nde kuruldu.

İMO Adana Şubesi ulaşım ve trafik sorununu masaya yatıracak!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, önemli bir konuya parmak basıyor. İMO, Adana’da hızlı ve plansız kentleşmenin bir sonucu olarak son yirmi yılda kent yaşamında sorun olarak ilk sıralara oturan ‘ulaşım ve trafik’ olgusunu masaya yatıracak.

Havayolu trafik verileri Haberi

Havayolu trafik verileri

Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, ekimde 15 milyon 215 bin 940, yılın 10 ayında ise 144 milyon 28 bin 880 oldu.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, ekim ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.


Havalimanları uçak trafiği, ekimde geçen yılın aynı ayına göre iç hatlarda yüzde 6,9 artışla 64 bin 295, dış hatlarda yüzde 4,1 artışla 56 bin 331 olmak üzere toplamda yüzde 5,6 artışla 120 bin 626 oldu. Geçen ay Karadeniz bölgesi hava sahasındaki üstgeçiş (overflight) trafiğinin özellikle Moldovya ve Ukrayna'da azalması, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye üstgeçiş trafiğini artırdı. Böylece Türkiye hava sahasından ekim ayında yüzde 25,7 artışla 31 bin 176 üstgeçiş trafiği gerçekleşti. Yılın 10 ayında hizmet verilen uçak sayısı yüzde 9,1 artış...