18 / 05 / 2024

hayalet şehir oldu

hayalet şehir oldu

ERZURUM'da, kentsel dönüşüm projesi kapsamında istimlak edilerek boşaltılan ve 2 yıldan bu yana yıkılmayı bekleyen eski evlerin bulunduğu semtler 'hayalet şehir' oldu. 2 yıl önce boşaltıldığı halde yıkılamayan evler vatandaşı korkutuyor.

İBB Halk Market’te 800 yerel ürün satışa sunuldu!

Türkiye’nin dört bir yanındaki üretici ve kadın kooperatiflerinin ürettiği 800’den fazla üzerinde ürünü uygun fiyat ile tüketiciye ulaştıran İBB Halk Market’ten en son bir sene içerisinde en çok alışveriş yapan şehirler; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Eskişehir oldu.

Şehirlerarası göç hızlandı: Hayat pahalılığı 3+1 evlere ve kalabalık aileyle yaşamaya talebi artırdı!

Büyükşehirlerden kıyı kentlerine göç gittikçe yoğunlaşıyor. En çok göç alan yer Muğla olurken İstanbul en çok terk edilen şehir oldu. 3 ve üzeri odalı dairelere talep yoğun. Gayrimenkul danışmanları birlikte yaşamaların da arttığına dikkat çekiyor. 

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

O ilde kiralık konut fiyatları resmen uçtu! 1 yılda üçe katlandı! Herkes kiralık ev arıyor...

Antalya, kiralık konut fiyatlarındaki artışta zam şampiyonu olurken, Trabzon ise Antalya'dan sonra kiraların en çok zamlandığı ikinci şehir oldu. Peki Trabzon'da konut fiyatları neden yükseliyor?  İşte ayrıntılar...

Bakan Varank açıkladı: Türkiye dijital oyun girişimciliğinde tarih yazdı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’un bu sene dijital oyun sektöründe Avrupa çapında en fazla yatırım alan şehir olduğunu açıkladı.

Avrupa'nın en çok yatırım yapılan 4'üncü şehri İstanbul oldu!

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, İstanbul'un Avrupa'da en çok yatırım yapılan 4. şehir olduğuna dikkat çekti. 

İstanbul'dan kaçan halkın yeni adresi bu şehir oldu! Pandemi sonrası 3+1 daire neredeyse kalmadı

İstanbul'da tarihinde ilk kez pandemi döneminde Anadolu'ya göç verdi. Sayının pandemi döneminde 50 bin olduğu öğrenildi. İstanbul'dan farklı bir şehre göç etmeyi tercih edenlerin ilk durağı ise Tekirdağ oldu. Tekirdağ'da şu anda 3+1 daireler neredeyse kalmadı.

Antalya'da geçen sene 99 bin konut el değiştirdi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin Antalya'nın 2021 yılında 99 bin 3691 konut satışıyla dördüncü şehir olduğunu söyledi.

Konut talebi şehirden yeni merkeze kaydı!

Yapılan yatırımlarla marka değeri yükselen bölgeler kiralık ve satılık taleplerinde başı çekiyor. En fazla talep gören ilçe ise Başakşehir oldu.

Bingöl için deprem master planı hazırlanmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

Metropoller 'hayalet şehir' mi olacak?

Kovid-19 pandemisi sebebiyle birçok çalışan 'Evden çalışma'ya geçti. Salgın ile evlerimiz evlerimiz olmaktan çıkıyor mu? Büyük şehirlerden göçler başlayacak mı? Ofisler ne olacak, kiralar nasıl değişti? İşte pandeminin etkilediği ofis pazarı...

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

hayalet şehir oldu Haberi

hayalet şehir oldu

ERZURUM'da, kentsel dönüşüm projesi kapsamında istimlak edilerek boşaltılan ve 2 yıldan bu yana yıkılmayı bekleyen eski evlerin bulunduğu semtler 'hayalet şehir' oldu. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2 yıl önce istimlak edilen ve boşaltıldığı halde ödenek olmadığı için yıkılamayan 25 bin harabe ev; vatandaşı korkutuyor. Depremden ya da savaştan çıkmış görünümlü merkez Yakutiye ilçesinde bulunan eski şehirde Erzurum Kalesi, Çifte Minareler, Ulu Cami ve Üç Kümbetler'i buluşturacak tarihi proje, metruk binaların yıkılamaması yüzünden yarım kaldı. Duvarın yıkılması sonucu 2 çocuğun öldüğü eski evler, daha önce tecavüz ve cinayetlere de sahne oldu. Ilasani Basri Mahallesinde yaşayan Esin Yeşiltepe, semtlerinin adeta hayalet şehire dönüştüğünü belirterek "Dışarı çıkmaya korkuyoruz. Boşaltılan evler madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş. Can güvenliğimiz tehdit altında. Bu evlerin bir...