29 / 04 / 2024

Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi açıldımı

Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi açıldımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

BTC'den 3,3 milyar varil petrol sevk edildi!

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

Kars Haydar Aliyev Mesleki Anadolu Lisesi icradan satılıyor!

Kars İli, Merkez İlçesi, Karacaören Köyü'nde yer alan 22.508,00 metrekare yüzölçümlü Kars Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 milyon 250 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

İskenderun'a Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi kurulacak!

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu heyeti, kurulması düşünülen Haydar Aliyev Vakıf Üniversitesi hakkında Başkan Seyfi Dingil'i bilgilendirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: TANAP 2018'de tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) yapımıyla ilgili, "TANAP'ın gerçekleşmesinde hiçbir sorun yok. 2018'de belki de daha erken inşaat tamamlanacak" dedi

Bayraklı Adalet mahallesine yeni otopark!

Bayraklı Belediyesi, Haydar Aliyev Caddesi ve Manas Bulvarı'na yakın bir bölgede otopark çalışmalarına başladı. İş merkezleri ve sitelerin yoğun olduğu bölgede başlayan çalışma yaklaşık 60 gün sürecek

İzmit Bayraklı Adalet Mahallesi'nde otopark yapılacak!

Bayraklı’da Adalet Mahallesi 1594/1 sokak üzerinde 66 aracın park edebileceği otopark yapımı için düğmeye basıldı. Bayraklı Belediyesi, Haydar Aliyev Caddesi ve Manas Bulvarı’na yakın bir bölgede otopark çalışmalarına başladı.

Kars'taki eğitim yatırımlarının toplu açılış töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

Spec International Trading İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Spec International Trading İnşaat Ticaret Anonim Şirketi, Serhat Veyisoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 20 Ekim'de Sarıyer, Alp Yalısı, Haydar Aliyev Caddesi'nde kuruldu.

Azerbaycan Bakü Havalimanı için Wone Lighting’i tercih etti!

Her gün gelişen ve ekonomide söz sahibi olan Azerbaycan Bakü Havalimanı için Wone Lighting’i tercih etti. 2 aylık yoğun bir çalışma ile tamamlanan Haydar Aliyev Havalimanı yeni görünümü ile uluslar arası taşımacılıkta önemli bir noktaya yükseldi.

Türkiye'nin en lüks meslek lisesi Kars'a yapıldı!

Kars Valisi Eyüp Tepe, Azerbaycan devlet petrol şirketi (SOCAR) tarafından yaptırılan 32 derslikli, iç donanım ve teknik özellikleriyle dikkati çeken Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'ne hayran kaldı....

Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi!

Azerbaycan’da Alev Kuleleri’ni inşa eden DİA Holding, ülkenin yeni simgesi Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin de açılışını yaptı. 205 milyon Euro’ya mal olan proje, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı....

Urtim, 3. köprünün beton kalıpları için çalışmalara başladı!

Azerbaycan Haydar Aliyev Havalimanı'nın beton kalıplarını üreten Urtim, İstanbul yapılacak 3. köprünün beton kalıpları için çalışmalara başladı...

Haydar Aliyev Parkı Ankara'da açıldı!

Milli Eğitim Bakanı Dinçer ''Ben bu parkın, iki ülke arasındaki kardeşliği ortaya koyan sembollerden sadece bir tanesi olduğunu düşünüyorum" dedi...

Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi açıldımı Haberi

Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi açıldımı

 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bazı dış güçlerin Türkiye ve Azerbaycan'ın geçmişini karalamak, gelişmesini inkar etmek kampanya yürüttüğünü ifade ederek, "Biz geleceğimizi tarihi gerçekler üzerinde kuruyoruz. Tarihi olduğu gibi genç nesillere aktarıyoruz. Bazı başka bazı ülkeler gibi tarihi tahrif etmiyoruz. Geleceğimizi yalan üzerinde kurmuyoruz" dedi. 


Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile katıldığı Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeniden kardeş Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.


"Kadim Türk toprağı olan Kars'ta olmaktan çok memnunum. Kars, kadim Türk dünyasının tarihi yeridir" diyen Aliyev, babasının adını taşıyan okulun kentte açılmasının da büyük anlam taşıdığına işaret etti. 


Kars'ta ilk olarak Haydar Aliyev'in adını taşıyan parktaki büstü ziyaret ettiğini...