10 / 05 / 2024

haydar paşa yangın yıl dönümü

haydar paşa yangın yıl dönümü

Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangının 4'üncü yıl dönümünde, Kadıköy Rıhtım'da toplanan yüzlerce kişi Gar binasına yürüdü. Bina önündeki merdivenlerde basın açıklaması yapan grup, binanın gar olarak kalmasını talep etti.

Sait Halim Paşa yalısı nerede? Bihter filminin galasının yapıldığı yalının adresi!

Bugün yayına giren "Bihter" filminin galası, Sait Halim Paşa Yalısı’nda ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı. Galanın ardından binlerce kişi Sait Halim Paşa yalısı ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

Şua İnşaat'tan Elite Concept yangın açıklaması!

Şua İnşaat, 15 Ekim Cumartesi akşamı Fikirtepe’de yer alan rezidans projesi Elite Concept'te çıkan yangın ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Antalya’daki orman yangınında 8 kişi ölmüş 58 kişi yaralanmıştı. İmara açıldı!

Antalya’da geçen yıl meydana gelen yangın faciasının yaşandığı bölgede bulunan Aşağı Işıklar mahallesindeki 22 bin 683 metrekare alan TOKİ Başkanlığı’nca kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dolarda yangın yeri! Dolar resmen uçuşa geçti! Dolar alalım mı, bozduralım mı? İşte son dakika dolar/TL 23 Ağustos 2022

Fed'in beklenenden daha şahin kararlar alacağına yönelik beklentiler ve Avrupa'da artan enerji krizi korkusu Euro/dolar'ın gerilemesine yol açarken dolar resmen uçuşa geçti. Dolar bugün yangın yeri gibi. Peki dolar alalım mı, bozduralım mı? İşte son dakika dolar kuru 23 Ağustos 2022...

Saffet Paşa Yalısı'nı mahkeme satacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Yalının değerinin en az 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Antalya'daki yangın üssü arazisi yatırıma açıldı iddiası!

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde yatırıma açılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu iddia edildi.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Emlak yatırımcılarının yeni gözdesi: Beykoz Çavuşpaşa!

Kavacık ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yakın konumda bulunan Beykoz'un Çavuşpaşa Mahallesi, emlak yatırımcılarının yeni gözdesi oldu. Birçok işadamı Çavuşbaşı'nda korona sürecinde arsa topladı.

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!

323 yıllık tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı otele dönüştürme planı, İBB'den döndü. Yalının bulunduğu parselin, "yeşil alan" fonksiyonunun iptal edilip, "turizm alanı" ilan edilmesi teklifi, İBB Meclisi tarafından uygun görülmeyerek oybirliği ile onaylanmadı.

haydar paşa yangın yıl dönümü Haberi

haydar paşa yangın yıl dönümü

"Haydarpaşa Dayanışması" üyesi bir grup, Haydarpaşa Garı yangının 4. yılı dolayısıyla meşaleli yürüyüş yaptı. 


Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan grup, ''Haydarpaşa gardır, gar kalacak'' yazılı pankart açarak, ellerindeki meşalelerle İskele Caddesi'nden Haydarpaşa Garı'na yürüdü. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, garın kapısına siyah çelenk bıraktı. 


Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi. 


Grup adına açıklama yapan Mücella Yapıcı, Haydarpaşa Garı'nın çatısının 4 yıl önce yandığını hatırlatarak, garın bir an önce aslına uygun olarak onarılmasını istediklerini söyledi. 


Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.  ...