28 / 04 / 2024

Saffet Paşa Yalısı'nı mahkeme satacak!

 Saffet Paşa Yalısı'nı mahkeme satacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Yalının değerinin en az 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.



İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıların arasında yer alan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Yalının  değerinin en az 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Geniş bir cepheye sahip yalının keşfi için mahkeme 2022 Mayıs'ın ay sonuna gün verdi. Saffet Paşa Yalısı'nın 100 milyon dolarlık bir değerinin olduğu tahmin ediliyor. 

Saffet Paşa Yalısı'nın satışına yönelik süreç, Beykoz 2. Sulh Hukuk Mahkemesi eli ile sürdürülecek. İş insanı  Zafer Toksöz’ün ‘Ortaklığın giderilmesi’ talebi ile açıldı. Zafer Toksöz, dava dilekçesinde, bu yalının satılarak kendisine düşen payın ödenmesi talebinde bulundu.

 Saffet Paşa Yalısı nı mahkeme satacak!

Keşif 26 Mayıs'ta gerçekleşecek

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, iki kardeş Zafer Toksöz ve Ahmet Toksöz, söz konusu yalıda eşit hisseye sahip. Zafer Toksöz mahkemeye sunduğu dilekçede, “Ortaklar arasında taşınmaz birlikte kullanılamıyor. Aynı şekilde kiraya verme işlemi de yapılamıyor. Satış ve paranın paylaştırılması dışında ortaklığın giderilmesi de mümkün görünmüyor” ifadeleri yer aldı. Açılan davanın ardından mahkeme keşif işlemleri için bu yıl 25 Mayıs’a gün verdi. Tüm süreçlerin yerine getirilmesinin ardından söz konusu yalı açık artırım yöntemi ile satışa çıkacak. Bazı kaynaklar, Saffet Paşa Yalısı’nın 100 milyon dolarlık bir değere sahip olabileceğini söyledi.

 Saffet Paşa Yalısı nı mahkeme satacak!

Saffet Paşa Yalısı 1760'da inşa edildi

Saffet Paşa Yalısı 1760 yılında inşa edildi. Yalı bir dönem, Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanıldı. Dönemin Hariciye Nazırı Saffet Paşa’nın adı verilen yalı, 1. Derece korunması gereken kültür varlığı konumunda yer alıyor. 1.635 metrekarelik alan üzerine inşası gerçekleşen yalı, Boğaz’ın, en geniş cepheye sahip yalısı 2007 yılından itibaren Toksöz Ailesi’ne ait.

250 yıllık Saffet Paşa Yalısı'nın laneti!


Geri Dön