13 / 05 / 2024

Haydarpaşa garının tarihi

Haydarpaşa garının tarihi

25 Eylül 1931 tarihli Akşam Gazetesi'nde Haydarpaşa Garı'nın çatısı bir infilak yüzünden zarar görmüş ve yıllarca tamir görmemiş. 1931 yılında Gar'ın tamirine başlanmış, bugün de dahi Haydarpaşa çok çekmiş.

497 konutluk TOKİ Pamukkale 2023 projesinde son dakika! Resmen açıklanan bu yeni tarihi kaçırmayın!

497 konutluk TOKİ Pamukkale 2023 projesi için son dakika müjdesi geldi. Resmen açıklanan bu yeni tarihi kaçırmayın. İşte TOKİ Denizli Pamukkale 2023 projesi ile ilgili detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Sıfır otomobillerde yeni dönem! 'Çadır' çözümü

Sıfır otomobil teslimatlarındaki gecikmeye 'çadır' çözümü getirildi. Araçlar TIR'lara yüklenmek yerine Haydarpaşa Garı'nın yanında kurulan çadırlarda sahiplerine verilecek. İşte tüm detaylar...

Milli Emlak'tan 57 bin 405 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Tek tek açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 57 bin 405 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı... Tek tek açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın... İşte o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Dolar alıp satmak isteyenler dikkat! Doların 25 TL olacağı tarih açıklandı! Herkes bu tarihi not alsın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş dolar alıp satmak isteyen yatırımcıları uyararak doların 25 TL oalcağı tarihi açıkladı. Herkes bu tarihi not alsın.

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği! Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği geldi...Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın...

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı resmen açıklandı! Başvuru tarihi ve şartlar peş peşe belli oldu! Hemen bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından, çeşitli şehirlerde gerçekleştirilecek sözleşmeli memur alımı resmen açıklandı! Başvuru tarihi ve şartlar peş peşe belli oldu! Hemen bakın!

Dolar işte bu tarihte uçuşa geçecek! Bu tarihi duyanların resmen ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar işte bu tarihte resmen uçuşa geçecek... Bu tarihi duyanların ağzı kulaklarına vardı... Hemen bakın...

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkımı başladı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

Adil Karaismailoğlu'ndan Haydarpaşa Garı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'na yönelik yaptığı açıklamada Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonu'nun çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. 

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihaleleri itirazına mahkemeden red!

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine ilişkin itirazını reddetti. İBB, idare mahkemesinin kararını Danıştay'a taşıyacak...

Haydarpaşa garının tarihi Haberi

Haydarpaşa garının tarihi

Haydarpaşa Garı'nın tamiri bitmiyor.


Bir infilak neticesinde hasara uğrayan Haydarpaşa Garının damı senelerce o halde kalmıştı. Nihayet geçen sene tamire başlandı. Tamirat yakında bitecek, gar binası eski manzarasını alacaktır. Resim gar binası ve tamir edilen kısmı göteriyor.


Akşam Gazetesi 25 Eylül 1931 

Abdullah Kutalmış...