04 / 05 / 2024

Haydarpaşa Girişimi

Haydarpaşa Girişimi

Haydarpaşa Garı’ndaki bazı tren seferlerinin bir yıldır durdurulması protesto edilecek

Sanatçılar Girişimi’nden Kanal İstanbul yorumu! 

Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin gerçekleştirilmesine ilişkin, projeden vazgeçilmezse ortaya çıkacak deprem felaketiyle ağır bedeller ödeneceğini ifade etti...

Londra merkezli Türk Girişimi GRED Yeni Konsept Ofisi'ni Bebek’te açtı!

Türk yatırımcılara konut ve perakende gayrimenkul konularında danışmanlık ve aracılık hizmeti sunan Londra merkezli Türk Girişimi GRED, İstanbul’da Bebek’te yeni konsept ofisini yatırımcıların hizmete açtı. 

72 ilde 100 milyon liralık gayrimenkul sattıran gayrimenkul girişimi!

Gayrimenkul girişimi olarak 2015 yılında ortaya çıkan Tapucom, bugüne kadar 72 şehirde 100 milyon liralık satışa aracılık ettiğini bildirdi.

TOKİ'den darbe girişimi sonrası konut rekoru!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrası vites büyüterek 2016'da en büyük sosyal konut üretimi rakamına ulaşmayı başardık" şeklinde açıklama yaptı.

Barış Yarkadaş'dan Haydarpaşa Garı'nın özelleştirmesine tepki!

Tarihi Haydarpaşa Gar ve çevresinin özelleştirme girişimine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümete seslendi.

1947 yılında Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay geçmiş!

1947 yılında Üsküdar ile Kadıköy arasında çalışan tramvay hattının yeni güzergahı olarak Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiş. Tramvayın köprüden geçmesiyle Üsküdar - Kadıköy yolu da kısalmış.

1939 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı nazım imar planını tasdik eden Bayındırlık Bakanlığı, Prost'un planına göre Yenikapı'da inşa edilmesi planlanan İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa ile Harem arasında yapılmasını istemiş.

1938 yılında Haydarpaşa Lisesi'nin önüne spor kompleksi yapılacak!

Bugün Marmara Üniversitesi'nin bir kampüsü olan eski Tıbbiye binasının önünde bulunan, denize kadar uzanan boş arsa 1938 yılında Celal Bayar'ın emriyle Haydarpaşa Lisesi'ne terk edilecekmiş ve bu araziye bir spor kompleksi inşa edilecekmiş.

Haydarpaşa Limanı imar planlarına iptal kararı!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Liman ve geri sahası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığını belirtilerek iptal edildi.

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal edildi!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limanı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi.

1936 yılında Haydarpaşa Limanı ıslah edilecek!

1936 yılında Nafia Vekaleti (Bayındırlık Bakanlığı) tarafından işletilen Haydarpaşa Limanı, ihtiyaca daha uygun şekilde genişletilerek ıslah edilecekmiş. Haydarpaşa'daki liman, çağdaş yükleme ve boşaltma vasıtılarıyla teçhiz edilecekmiş.

1935 yılında İstanbul Limanı Haydarpaşa'da yapılacak!

1935 yılında yapılması düşünülen İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş. Limanın Haliç veya Yenikapı'da yapılması yerine, deniz yoluyla getirilen emtianın Anadolu'ya sevki için limanın Haydarpaşa'da yapılması uygun görülmüş.

Taş Yapı Haydarpaşa'da otel mi inşa edecek?

Taşyapı, Haydarpaşa’da 80 metre yüksekliğinde 600 odalı otel inşaatına başladı. 116 bin metrekare yapılaşmanın olacağı sahip arazide yerin altında 77 bin 500 metrekare yerin üstünde ise 42 bin metrekare inşaat yapılacak.

Haydarpaşa Girişimi Haberi

Haydarpaşa Girişimi

“Haydarpaşa Gar’a yürüyoruz” sloganıyla bir araya gelecek yüzlerce kişi bugün Kadıköy’de toplanarak ellerinde meşalelerle gara yürüyecek.


Haydarpaşa Girişimi’nin öncülüğünde gerçekleşecek yürüyüş 18.30‘da Kadıköy İskele Meydanı’nda başlayacak. Haydarpaşa Girişimi’nin protestosuna Birleşik Taşımacılık Sendikası, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi ve Liman-İş Sendikası da katılacak.  Lüksemburg’daki Avrupa Parlamentosu önünde de Türk vatandaşları gar için...