03 / 05 / 2024

haydarpaşa hakkında bilgi

haydarpaşa hakkında bilgi

1936 yılında Nafia Vekaleti (Bayındırlık Bakanlığı) tarafından işletilen Haydarpaşa Limanı, ihtiyaca daha uygun şekilde genişletilerek ıslah edilecekmiş. Haydarpaşa'daki liman, çağdaş yükleme ve boşaltma vasıtılarıyla teçhiz edilecekmiş.

1982 yılında Haydarpaşa Limanı Türkiye'nin en büyük limanı olacakmış!

1982 yılında genişletme çalışmaları devam eden Haydarpaşa Limanı, Türkiye'nin en büyük ithalat-ihracat limanı olacakmış. 7 büyük rıhtıma sahip olacak olan limanın deniz sahası 700 bin metrekareye çıkartılıyormuş.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla süren Haydarpaşa Garı'nın sembolleri arasında gösterilen saat, yeniden eski yerine monte edildi. 

GABORAS, dünya gayrimenkul piyasasına yeni bir model sunacak!

Türkiye Varlık Fonu yöneticilerine, MÜSİAD tarafından kurulan Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ hakkında bilgi verilerek, borsanın hedefleri hakkında sunum yapıldı...

Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015'te başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan çatı restorasyonu ve Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Neo Yapı hakkında iflas davası açıldı!

Göktürk ve Arnavutköy’de inşa ettiği konut ve villa projeleri ile adından söz ettiren Neo Yapı AŞ hakkında iflas davası açıldı...

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haydarpaşa Garı’nda geri sayım başladı!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sırasında peronların olduğu kısımda ve rayların altında erken ve geç Bizans dönemine ait arkeolojik buluntular çıktı. Gar'daki çalışmaların yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı'ndaki restorasyonun ilk etabı ay sonunda tamam!

İstanbul’un simge yapıları arasında yer alan 110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda restorasyon devam ediyor. 2010 yılında çıkan yangında çatı ve kulelerinde hasar oluşan garın dış yüzeyi Bilecik Osmaneli’nden getirilen açık nefti renkli taşlarla süsleniyor

haydarpaşa hakkında bilgi Haberi

haydarpaşa hakkında bilgi



Haydarpaşa Limanı esaslı surette ıslah edilecek


Liman asri yükleme ve boşaltma vasıtalarıyla teçhiz edilecektir


    İstanbul Liman İşletmeleri İdaresi kurulurken Haydarpaşa Limanı'nın da vaziyeti tetkik edilmişti. Bu incelemeler sonunda Haydarpaşa Limanı'nın bu işletme idaresine bağlanmasına lüzum görülmemiş ve eskisi gibi Nafia Vekaleti'ne bırakılmıştır.

    Öğrendiğimize göre, Vekalet memleketin iktisadiyatı bakımından çok ehemmiyetli bir mevki olan Haydarpaşa Limanı'nın esaslı surette ıslahına, ihtiyaca daha uygun bir şekilde genişletilmesine karar vermiştir. Anadalu'nun bir çok ihracat eşyası ve bilhassa buğdayları Haydarpaşa Limanı ile İstanbul'a gelmektedir. Şimdilik büyük tahmil ve tahliye işlerinde İstanbul liman işletme vesaiyetinde istifade ediliyor.

    Hazırlanan projeye göre, Haydarpaşa Limanı'nın...