19 / 05 / 2024

haydarpaşa otel mi olacak

haydarpaşa otel mi olacak

TCDD, Kadıköy'deki Haydarpaşa Gar'ı röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin orijinal haline uygun olarak hazırlandığını belirterek, projede, Kadıköy Belediye Başkanınca iddia edilen 'ilave yapılaşma' olmadığını vurguladı

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Haydarpaşa Garı'na cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Haydarpaşa Garı planına cami mi ekledi? İşte Cumhuriyet gazetesinin o haberi...

Haydarpaşa Garı özelleştirilecek mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haydarpaşa Garı ile Limanın özelleştirme kapsam ve programında yer almadığını bildirdi.

Haydarpaşa Garı'nın kum zemin üzerine nasıl inşa edildiği araştırılıyor!

Restorasyon çalışmalarına başlanan İstanbul'un simge yapılarından Haydarpaşa Garı'nın, 108 yıl önce kum zemin üzerine ahşap kazıklarla nasıl inşa edildiği araştırılıyor.

Haydarpaşa Garı, Hızlı Tren’in ilk istasyonu olacak!

Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na, peron alanlarıyla ilgili yapılan itirazı görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, planların revize edilmesine karar verdi.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum!

Haydarpaşa Garı’nda kimsenin çok şey bilmediği restorasyon süreci başlayacaktı. Habertürk Gazetesi hem bu tarihi mekânı keşfe çıktı hem de restorasyonla ilgili bilgileri “içeriden” aldı.

Vasip Şahin Haydarpaşa'da incelemelerde bulundu!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Haydarpaşa'da incelemelerde bulundu. Vali Şahin ilk ziyaretini Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü'ne yaparak Gümrük Müdürü Özer Çildaş'tan brifing aldı.

Haydarpaşa Garı'nda son durum ne?

Haydarpaşa Garı için mücadelede sona yaklaşıldı. Gar aslına uygun restore edilecek ve Ulaştırma Bakanlığı’nın planlarında trenler yine gara girecek.

Aykurt Nuhoğlu: Haydarpaşa Garı’nın arkası da park olmalı!

Haydarpaşa Garı’nın restorasyon projesini onaylayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Gar binasının orijinal haline dönmesi güzel ama garın arkasında buluna arazi de ticari olarak kullanılmamalı. Bu alan yeşil alan ve park olmalı” dedi.

Tarihi Haydarpaşa Garı restore edilecek!

Haydarpaşa mücadelesi zaferle bitti. Tarihi garın çatısına kafeterya ve asansörden oluşan ekleme iptal edildi. Bina aslına uygun restore edilecek.

Kiracı ev sahibine dava açabilir mi?

Kira hukuku gereğince kiracı ile mal sahipleri bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, mal sahibinin kiracının haklarına cevap vermemesi halinde kiracı ev sahibine dava açabilir mi? Açamaz mı?

Ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarlar mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılması için ortaklığın giderilmesi davası açabiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin acil bölümünde inceleme yapıldı!

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde süren tadilat ile ilgili İstanbul Tabip Odası'ndan bir grup heyet inceleme yaptı.

haydarpaşa otel mi olacak Haberi

haydarpaşa otel mi olacak


Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun "Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Planı ve Harem Bölgesi Haydarpaşa Limanına ilişkin iki plan yapıldığı görülmektedir. Bu planlarda Gar için belirlenen tanım ise ’Kültürel Tesis, Turizm ve Konaklama Alanı’ olarak ifade edilmiştir. Yani Haydarpaşa Garı’nın otele dönüştürülmesi fiili olarak kayıtlara geçmiştir." açıklamalarına yazılı açıklamayla cevap verdi.


TCDD'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:


"Bugün Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tarafından Haydarpaşa Gar Binası'nın restorasyonuyla ilgili bir basın açıklaması yapılmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.


1-Taşınmaz kültür varlıklarının nasıl ve ne şekilde restore edilecekleri yasayla tanımlanmıştır.


2- Bu çerçevede, Haydarpaşa Gar'ın röleve, restitüsyon ve restorasyon projeleri, binanın mimari özelliklerine ve orijinal haline uygun olarak hazırlanmıştır. İstanbul Kültür Varlıkları Koruma 5...