01 / 05 / 2024

Haydarpaşa restorasyon projesi

Haydarpaşa restorasyon projesi

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, tarihi Haydarpaşa Garı'nın restorasyonuna ilişkin, "Yasal olarak plan süreçleri tamamlanmayan ve eski eser binaya ilave yapılaşma getiren restorasyon projesine onay vermemiz mümkün değildir" dedi.

Haydarpaşa Gar Binası'nın restorasyon projesi onaylandı!

Kadıköy Belediyesi tarafından verilecek ruhsatın ardından çalışmalar başlayacak. Restorasyon projesine göre, Haydarpaşa Garı, Tarihi yapısının korunması kaydıyla Yüksek Hızlı Tren Garı olarak hizmete devam edecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı'ndaki saat çalışmaya başladı!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simgelerinden biri. 2010 yılında yanan tarihi gardaki restorasyon çalışmaları 2016 yılında başladı ve aslına uygun olarak yenilendi. 2012 yılında bu yana kapalı olan garın saati çalışmaya başladı...

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla süren Haydarpaşa Garı'nın sembolleri arasında gösterilen saat, yeniden eski yerine monte edildi. 

Haydarpaşa Garı'nın son hali görüntülendi!

2010 yılında çatısında çıkan yangının ardından büyük hasar gören Haydarpaşa Garı'nın restorasyon ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Binanın çatı kısmında çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015'te başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan çatı restorasyonu ve Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi.

Haydarpaşa Garı'ndan şaşırtan tarih çıktı!

Restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiği Haydarpaşa Garı çevresindeki arkeolojik kazılarda 2 bin yıllık olduğu düşünülen duvar ile üzerinde koku kolyesi olan ve bin yaşında olduğu düşünülen bir iskelet bulundu. 

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Haydarpaşa Garı’nda geri sayım başladı!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sırasında peronların olduğu kısımda ve rayların altında erken ve geç Bizans dönemine ait arkeolojik buluntular çıktı. Gar'daki çalışmaların yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı'ndaki restorasyonun ilk etabı ay sonunda tamam!

İstanbul’un simge yapıları arasında yer alan 110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda restorasyon devam ediyor. 2010 yılında çıkan yangında çatı ve kulelerinde hasar oluşan garın dış yüzeyi Bilecik Osmaneli’nden getirilen açık nefti renkli taşlarla süsleniyor

Haydarpaşa Garı'nın içi ilk kez görüntülendi!

2010 yılında çıkan yangında büyük hasar gören ve 2016 yılında restorasyon çalışmalarının başladığı Haydarpaşa Garı'nın içi ilk kez görüntülendi...

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon tüm hızıyla sürüyor!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simge binalarından sadece bir tanesi. Çıkan yangın sonrasında büyük hasar gören binada restorasyon tüm hızıyla sürüyor. Tarihi binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı.

Haydarpaşa restorasyon projesi Haberi

Haydarpaşa restorasyon projesi


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, tarihi Haydarpaşa Garı'nın restorasyonuna ilişkin, "Yasal olarak plan süreçleri tamamlanmayan ve eski eser binaya ilave yapılaşma getiren restorasyon projesine onay vermemiz mümkün değildir" dedi.


Nuhoğlu, belediyede düzenlediği basın toplantısında, TCDD'nin Tarihi Haydarpaşa Gar Binasının restorasyonuyla ilgili ruhsat başvurusuna işaret ederek, projeye "özgün binanın yapısını bozacağı" gerekçesiyle yapı ruhsatı vermeyeceklerini açıkladı. 


Projenin orijinal yapıya uygun olmadığını söyleyen Nuhoğlu, sebepleri şöyle sıraladı:


“Çatı arası döşemesinin çelik sistemle yükseltilerek gabarinin değiştirildiği ve çatıya gelen yük sebebiyle statik sistemin yeniden hesaplanması gerektiği, daha önce fonksiyonu olmayan çatı arasına sergi salonu, kafeterya, konferans salonu fonksiyonu verilerek statik yük hesabının değiştirildiği, yangın merpeninin çatıya çıkarılarak bu alanda döşemenin kesildiği, yeni asansör ilavesi yapılarak döşemelerin her katta açılarak statik sistemin bu bölümde değiştirildiği, iç...