29 / 04 / 2024

Haydarpaşa yenileme projesi

Haydarpaşa yenileme projesi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Haydarpaşa Garı'yla ilgili projesini açıkladı. Yıldırım, "Öyle alışveriş merkezi, binalar falan yok. Müze, kütüphane şeklinde düzenlenecek" diye açıklama yaptı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Antalya Balbey Yenileme Projesi halka açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Balbey Projesi’ne ortak akılla çözüm bulmak için bir halk buluşması yaptı. Antalya Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi’nin konuşulduğu toplantıda vatandaşların, görüş ve talepleri dinlendi. 

Haydarpaşa Garı'nın son hali görüntülendi!

2010 yılında çatısında çıkan yangının ardından büyük hasar gören Haydarpaşa Garı'nın restorasyon ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Binanın çatı kısmında çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son 10 kilometre!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattının tamamlanmasına 10 kilometre kaldı.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Uşak Merkez 1051 Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Uşak Merkez 1051 Kentsel Yenileme Projesi kapsamında TOKİ tarafından inşa ettirilen 3+1 nitelikli 325 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nin ihalesi yarın!

Ankara Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi 2. Bölge 2. Etap ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Proje kapsamında 891 konut, 3 ticaret merkezi, bir ibadethane ve otoparkı inşa edilecek.

Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi 40 çağdaş yapı arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Mies Van Der Rohe Ödülü 2017'de yüzlerce projeyi geride bıraktı. Tabanlıoğlu, Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi ile 40 çağdaş yapı arasında gösterildi.

Sakarya Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde 2. etap başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde 2. etap çalışmaları için 25 Ocak Çarşamba günü ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

2016 TOKİ Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Konutları!

Malatya Beydağı TOKİ Konutları'nda toplamda 377 adet konuttun açık satış yöntemiyle satışa çıkarıldı. 2016 TOKİ Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Konutları başvuruları 28 Mart 2016 tarihinde başlayacak.

Haydarpaşa yenileme projesi Haberi

Haydarpaşa yenileme projesi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kamuoyunun merak ettiği Haydarpaşa Garı planı için "Haydarpaşa, Anadolu yakasının yaşam merkezi olacak” diye açıklama yaptı. 

Habertürk'te yer alan habere göre Yıldırım İstanbul’a nüfusunun iki katı turist getirtecek fikrini de ilk kez açıkladı. Binali Yıldırım “Fatih’i eski İstanbul olarak ilan edeceğiz” dedi.

Yıldırım Kadıköy İskelesi’nden bindiği vapurda, Haydarpaşa Garı ile ilgili projesini anlattı. Binali Yıldırım “Haydarpaşa deyince İstanbul-Bağdat Demiryolu akla gelir. Sultan Abdülhamit’in, Allah mekanını cennet eylesin, ülkemize kazandırdığı en büyük eserlerden bir tanesi. Şark demiryollarının başlangıcı buradan geçiyor. Daha Avrupa’da yeni yeni demiryolu sektörü başlarken, Sultan Abdülhamit buraya Haydarpaşa Garı’nı inşa ederek İstanbul-Medine arasında demiryolu çalışmalarını başlatmıştır. Bu bölgenin planları yapıldı. Burayı Anadolu yakasının tam bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Öyle...