30 / 04 / 2024

Hazine arazileri başvuru

Hazine arazileri başvuru

2019 ve 2020'nin Ocak-Temmuz döneminde 20,5 milyon metrekare Hazine arazisi kiralandı. En çok taşınmaz 5,4 milyon metrekare ile Balıkesir'de kiralandı...

350 milyon metrekarelik hazine arazisi kiralandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Hazineye ait tarım arazilerini tarımsal amaçla kullanan çiftçilere 350 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz kiralandı. 32 bin vatandaş kira sözleşmelerini imzaladı" diye konuştu.

Çiftçilerin yüzde 82'si Hazine arazilerine talip oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin, 10 yıla kadar kiralanmasını sağlayacakları uygulamaya başvuruların tamamlandığını kaydetti. Kurum, "Çiftçilerin yüzde 82'si Hazine arazilerine talip oldu'' dedi..

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Bakanlık bünyesine 400 personel alınacak! İşte başvuru şartları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılacak? Bakanlığa personel alımında başvuru şartları nedir? İşte detaylar…

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

Dar gelirliye ucuz konut kampanyasında başvuru tarihleri belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, aylık 894 TL taksitle 20 yıl vadeli sosyal konut projesine ilişkin başvuru tarihleri açıklandı. Hazine ve Malye Bakanı Berat Albayrak, başvuruların 16 Aralık - 15 Ocak tarihler arasında alınacağını açıkladı.

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için bugüne kadar 13 bin 853 kişinin başvuru yaptı. Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için yapılan başvurularda Adana’nın ön sıralarda yer aldığı belirtildi.

Hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat planını açıkladı. Plana göre, kamu kurumlarına tahsis edilmiş atıl durumdaki Hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak.

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 

Altına dayalı kira sertifikası son başvuru günü 2018!

Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen altına dayalı kira sertifikasında 4. etap başvuruları başladı. Peki, altına dayalı kira sertifikası son başvuru günü 2018 ne zaman?

2B arazisi son başvuru tarihi 2017!

2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresi Bakanlık tarafından alınan karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi son başvuru tarihi 2017 ne zaman?

2B arazileri için başvuru süresi 6 ay uzatıldı!

2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı için başvuru süresi 7 Mart'ta sona eriyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme ile süre uzatıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

Orman alanlarının dışına çıkarılmış olan 2b arazilerinin satışı sadece hak sahibi kişilere yapılabiliyor. Hak sahiplerinin Malmüdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

Hazine arazileri başvuru Haberi

Hazine arazileri başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Hazine taşınmazları üzerinde yapılacak tarımsal faaliyetlerin artırılması ve yerli üretimi desteklemek için tıbbi, aromatik bitki ve süs bitkisi yetiştirilmek üzere 2019 ve 2020'nin Ocak-Temmuz döneminde 20,5 milyon metrekare Hazine arazisi kiralandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Bakanlık, ilaç ve kozmetik sektöründe yoğun olarak kullanılan lavanta, gül, ada çayı, kekik, çörek otu başta olmak üzere, 139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi amacıyla Hazine taşınmazlarını rayiç bedelin binde biri üzerinden kiralıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kapsamda 2019 ve bu yılın 7 ayında lavanta, gül, ada çayı, kekik, çörek otu başta olmak üzere tıbbi, aromatik bitki ve süs bitkisi için 26,2 milyon metrekare Hazine taşınmazı satışa...