01 / 05 / 2024

Hazine arazilerini kiralayacak çiftçiler

Hazine arazilerini kiralayacak çiftçiler

Kullandıkları arazilerin ecrimisil bedellerini ödeyen çiftçiler ile hazine arazilerini kiralayacak çiftçilerin doğrudan gelir desteği alabilmelerine yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı..

Fahiş kira artışı tam gaz: Hazine arazilere arsa vasfına çevrilerek konut üretilmeli! 

Üç büyükşehirde son 5 senede kira artış oranı yüzde 800'ü, bir yıllık artış oranı ise yüzde 100'ü aştı. Sektör temsilcileri, fahiş fiyatların çözümü için Hazine arazilerini işaret etti. 

Konut sorununa yeni yasa geliyor: Hazine arazileri imara açılacak, ev fiyatları düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, arzın artırılarak vatandaşın konuta ulaşımının kolay hale getirilmesi ve kiraların düşürülmesi amacıyla Hazine arazilerini imara açacaklarının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Devlet arazisi nasıl satın alınır?

Bazı şirketler ve bireyler veya projelerine alan sağlamak ya da yatırım için devlet tarafından satışa sunulan hazine arazilerini nasıl edinebileceklerini araştırmaktadır. Devlet arazisinin satışı belirli aşamalar ve prosedürlerle gerçekleşir. Konuyla ilgili detaylar...

Milli Emlak'tan 17 bin T'ye arsa, 18 bin TL'ye hobi bahçesi almak mümkün! Hem de tam 43 ilde!

Milli Emlak, atıl durumda bulunan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak için 43 ilde yer alan arsaları ve hobi bahçelerini satışa çıkardı. Mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan bu arsalar, metrekare fiyatı dahil olmak üzere sadece 17 bin TL'ye, hobi bahçesi ve bağ bahçe olarak kullanılabilecek arsa

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

Hükümetin konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmak için başlattığı ucuz ev kampanyasının detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çekiyoruz fiyatlar çok ucuz olacak" dedi.

Ucuz konut için ihaleye çıkılsın teklifi! Hükümetin önerisi sonrasında gündeme geldi

Hükümetin konut krizini aşmak için hazine arazilerini imarlı arsaya dönüştürme planı ortaya çıktı. Konut üretimi önünde en büyük engel yeterli arsa olmaması ve arsa fyatlarının yüksekliği olarak gösteriliyor. Sektör sorunu aşmak için çareler arıyor.

Bakan Kurum açıkladı! Ankara ve İstanbul'da ucuz konut müjdesi! Taksit ödemeleri kiranın da altında olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu yıldan itibaren, Ankara ve İstanbul'da vatandaşların uygun şartlarda konut yapabilmelerine imkan sağlamak amacıyla Hazine arazilerini satışa çıkaracaklarını dile getirdi.

İzmir'de Hazine arazilerini satmaya çalışan 6 kişi tutuklandı!

İzmir'de Hazine arazilerini kanuna aykırı şekilde satmaya çalıştığı iddia edilip gözaltına alınan 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

İzmir'de orman arazilerini satmaya çalışan çete çökertildi!

İzmir'de hazine ve orman arazilerini satmaya çalışan çete, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla çökertildi. 

Hazine arazilerini kanuna aykırı şekilde satmaya çalışan 8 şüpheli yakalandı!

İzmir Urla'da hazine ve orman arazilerini kanuna aykırı olarak satmaya çalıştıkları öne sürülen 8 şüpheli yakalandı...

Bekir Pakdemirli'den hazine arazileri açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hazine arazilerini üretime kazandırmak için her bir boş araziyi tespit ederek ekime-dikime kazandırmalıyız" dedi...

İzmir'de hazine arazilerini sattıkları iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı!

İzmir Menderes'te hazine arazileri kendilerine ait gibi göstererek sattıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı.

Hazine arazilerini kiralayacak çiftçiler Haberi

Hazine arazilerini kiralayacak çiftçiler


Kullandıkları arazilerin ecrimisil bedellerini ödeyen çiftçiler ile hazine arazilerini kiralayacak çiftçilerin doğrudan gelir desteği alabilmelerine yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığı TBMM gündemine taşındı.

Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Çukhaoğlu önergesinde "Çiftçilerimiz ekonomik krizin yaşandığı bu zor şartlarda tarım yaparlarken ülke ekonomisine katkıda bulunurken yalnız bırakıldıklarını, yeterli destek alamadıklarını, girdi fiyatlarının her geçen gün artarak devam ettiğini görüyoruz, biliyoruz. Doğrudan gelir desteği alan çiftçilerimiz tohum, gübre ve ilaç fiyatlarının yüzde 50-yüzde 90 arasında artması karşısında tarlalarını ekemez durumda iken, Dede’den Baha’dan kalan 40-50 yıldır ekim yaptıkları tarlalarının tapusu olmadığı için Doğrudan Gelir Desteği alamayan çiftçilerimiz mağdur durumdadır." değerlendirmesinde  bulundu.

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...