04 / 05 / 2024

Hazine malları

Hazine malları

1999 yılında Sayıştay'ın ''İstanbul İlinde Bulunan Kamu Taşınmazlarının İncelenmesi'' başlıklı değerlendirme raporuna göre, kamuya ait 50 bin dolayındaki gayrimenkulün yarısı işgal altındaymış. İşgalden en fazla Ümraniye nasibini almış.

1992 yılında Boğaziçi köylerindeki Hazine arazileri talan ediliyormuş!

1992 yılında arsa avcıları, Boğaz sırtlarındaki Hazine arazilerini kendi malları gibi pazarlıyormuş. Beykoz sınırları içindeki Hazine'ye ait yaklaşık 34 milyon metrekare arazi, seyyar emlakçılar tarafından talan ediliyormuş.

Hazine Taşınmaz Mallarının Değerlendirilmesi ve KDV Kanununda değişiklik teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Katma Değer Vergisi Kanununda" ve "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda" Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi.

Hazine taşınmazlarının kiraya verilmesi!

Devlete ait olan taşınmaz malların tümüne hazine taşınmazı deniyor. Peki, hazine taşınmazları nasıl kiralanır? İşte, hazine taşınmazlarının kiraya verilmesi!

Hazine taşınmazı mevzuatında değişiklik!

Hazine taşınmazı mevzuatında değişiklik yapılmasını öngören kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesinde yapılan değişiklikler...

1992 yılında Boğaziçi köylerindeki Hazine arazileri talan ediliyormuş!

1992 yılında arsa avcıları, Boğaz sırtlarındaki Hazine arazilerini kendi malları gibi pazarlıyormuş. Beykoz sınırları içindeki Hazine'ye ait yaklaşık 34 milyon metrekare arazi, seyyar emlakçılar tarafından talan ediliyormuş.

Hazine taşınmazlarının kira bedeli nasıl belirlenir?

Devlete ait taşınmaz malların tümüne hazine taşınmazı deniyor. Hazine taşınmazlarının hüküm ve tasarrufları işlemleri devlet tarafından yapılıyor. Peki, hazine taşınmazlarının kira bedeli nasıl belirlenir?

Satın alınan hazine taşınmazlarının bedeli peşin mi ödenir?

Satışa konu olan hazineye ait taşınmaz mallar için, idarece bedel takdir edilir veya ettiriliyor. Taşınmazın bedeli tespit komisyonunca karara bağlanıyor. Peki, satın alınan hazine taşınmazlarının bedeli peşin mi ödenir?

Yabancılara hazine taşınmaz malı satılabilir mi?

Hazine taşınmaz malları doğrudan satılabildiği gibi ihale yolu ile de satılabiliyor. Peki, yabancılar bu ihalelere katılabilir mi? Yabancılara hazine taşınmaz malı satılabilir mi? İşte yanıtı..

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir?

Devlete ait olan kimi hazine taşınmazları, satışa çıkarılabiliyor. Buna karşın kimi hazine taşınmazlarının satışı yapılmıyor. Peki, satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir? İşte satılamayan hazine taşınmazları...

Hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası!

Kadastrosu yapılacak veya daha önce tapulama veya kadastrosu tamamlanmış bulunan yerlerde hazineye devredilen taşınmaz malların iptal davası açılabilir mi? İşte Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap esasları..

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir?

Hazine taşınmazları; genel hükümlere göre, doğrudan ve özel kanunlara göre satılabiliyor. Peki, Genel hükümlere göre satışlar kimlere yapılır? Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir? İşte yanıtı..

Tüketim malları ihracatı 60 milyar doları aştı!

Türkiye'nin geçen yılki 151 milyar 869 milyon dolarlık ihracatının yüzde 40'ını "tüketim malları" oluşturdu. Türkiye'nin geçen yılki tüketim malları ihracatı, bir önceki yıla göre yüzde 9,4 artışla 60 milyar 764 milyon dolar oldu

Aydın'da Hazine'ye ait tarım arazileri satılıyor!

Aydın Defterdarlığı, Hazine'ye ait tarım arazilerini satışa çıkardı. Buraları en az üç yıldır tarım arazisi olarak kiralayan ve kiraları devam edenlere satılacak. Son müracaat tarihi ise 28 Nisan 2014 olarak belirlendi...

Hasikos: Güney Kıbrıs'ta kalan Türk mallarının yüzde 8'i Rumların eline geçti!

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, 2004’ten bugüne kadar Güney’de kalan Türk mallarının en az 460 dönümünün, gerçek değerinin çok altında satıldığı ve Türk mallarının yüzde 7,9’unun el değiştirdiğini söyledi...

Hazine malları Haberi

Hazine malları



Oy uğruna trilyonluk peşkeş


     SAYIŞTAY; oy uğruna siyasetçilerin, rant uğruna gecekonducuların, çıkar uğruna belediyelerin, işadamlarının ve spor kulüplerinin İstanbul'daki kamu mallarını nasıl aralarında pay ettiklerini ortaya koydu.

     Yağmacı çetenin sessiz suç ortakları gibi, "devletin malı deniz..."yaklaşımı ile İstanbul'daki kamu kurum ve kuruluşlarına ait 50 bin parça dolayındaki gayrimenkulün yarısı işgal altında.

     Sayıştay'ın "İstanbul İlinde Bulunan Kamu Taşınmazlarının İncelenmesi" başlıklı değerlendirme raporuna göre, Hazine'ye ait 38 bin 45 parça gayrimenkulün 17 bin 123 tanesi işgal edilmiş durumda. 

     İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin gayrimenkulünden 1500'u, Vakıflar Genel Müdürlügü'nün 14 bin 348 taşınmaz malından 2 bin 144'ü,...