04 / 07 / 2024

hazine mallarında iktisap

hazine mallarında iktisap

Hazine taşınmazı; Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler olarak ifade ediliyor. Peki, Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap nasıl olur?

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Hazine eylül ayında 69 milyar 53 milyon lira açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı verilere göre eylül ayındaki nakit gerçekleşmelerine göre 486 milyar liralık gelire karşı 555 milyar liralık da nakit gider gerçekleşti. 29 eylül haftasında döviz rezervlerinde 3,3 milyar dolar azalma oldu.

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Konut alım satımları mercek altında! Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yeni adım!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şehirlerde “Ön Tespit ve İzah Değerlendirme Komisyonu” ismi altında bir birim oluşturuldu ve konut alıp satanlara yazı yollandı. 

2010-2021 yılları arasında satılan Hazine gayrimenkulleri TBMM gündeminde! 

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2010-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazine'ye ait gayrimenkulleri Meclis gündemine taşıdı. Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2014-2019 yılları arasında 12 milyar 367 milyon 267 bin TL'lik Hazine taşınmazı satıldı!

Hazine'ye ait arsalar, tarım arazileri ve orman vasfını yitirmiş alanlar satışa çıkarılıyor. 2014 - 2019 yılları arasında 6 yılda 2 milyar 825 milyon metrekare büyüklüğünde arazinin kamudan özel sektör ve satışı yapıldı. Satılan araziler 395 bin futbol sahası büyüklüğünde.

Arz ve Talep Derinliği Bulunan Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Hazine Bakanı Lütfi Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık!

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye'nin yeni ve güvenilir limanlar arayan yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunduğunu belirterek, "Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık" dedi.

Evlilikte eşe bağışlanan mallar boşanma sırasında talep edilebilir mi?

2002'de yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu, evliliklerde eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi geçerliliği de getirdi. Peki evlilikte eşe bağışlanan mallar boşanma sırasında talep edilebilir mi?

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

hazine mallarında iktisap Haberi

hazine mallarında iktisap

Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap nasıl olur?

Hazine taşınmazı; Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler olarak ifade ediliyor. Peki, Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap nasıl olur diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Hazineye ait taşınmaz mallarda iktisap..

Hazine adına kayıtlı taşınmaz malların iktisap edilmesi ile ilgili esaslar Kadasto Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte, Hazinenin mülkiyetinden çıkmış bulunan veya amme hizmetine tahsis edilen taşınmaz mallar hakkında bu madde uygulanmıyor:


Hazine adına kayıtlı taşınmaz mallarda iktisap:  

Kadastrosu yapılacak veya daha önce tapulama veya kadastrosu tamamlanmış bulunan yerlerde, 766 sayılı Kanunun 37 nci maddesi veya 4753 sayılı Kanun ile ek ve tadilleri uyarınca Hazine adına kaydedilen taşınmaz mallar bu Kanun hükümlerine göre doğan iktisap şartlarına istinaden zilyetleri adına...