25 / 07 / 2024

Hazine vadeli tahvil

Hazine vadeli tahvil

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bireysel yatırımcılara euro ve dolar cinsi bir yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirileceğini açıkladı. İhraç için talep toplama 17-21 Aralık'ta yapılacak.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Hazine 14,1 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki tahvil ihalesinde toplam on dört milyar seksen iki virgül iki milyon lira borçlanmaya gitti. İşte ayrıntılar...

Bakan Mehmet Şimşek'ten Orta Vadeli Program (OVP) açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medyada "Orta Vadeli Program: Makro-finansal istikrar, dezenflasyon ve yapısal dönüşüm…" paylaşımında bulundu. İşte detaylar...

Hazine toplamda 50 milyar TL borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığı ile  tertip edilen iki tahvil ihalesinde toplam satış 21 milyar 742 milyon TL oldu. İhaleler evveli yapılan 28 milyar 250 milyon TL ROT satışla beraber toplam satış 49 milyar 992 milyon TL'ye çıktı.

Hazine 1,3 milyar TL borç yaptı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, bugün tertiplenen tahvil ihalesinde 1 milyar 33,3 milyon TL borçlanmaya gittiği ifade edildi.

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!

İngiltere'nin 10 senelik tahvil faizi artan jeopolitik riskler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve para politikalarına dönük belirsizliklerle 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye erişti.

Ödenekte en büyük pay Hazine ve Maliye Bakanlığına gitti

Orta Vadeli Program'dan (OVP) 2023- 2025 yıllarına dair yapılan değerlendirmeye göre ödenekte en büyük pay Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu.

Genel bütçeden en büyük pasta 2 trilyon 80 milyar lirayla Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu!

2023-2025 dönemine ilişkin yol haritası olan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'de yayımlandı. OVP'ye göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2023 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 4 trilyon 93 milyar lirayı aşarken, ödenekte en yüksek pay 2 trilyon 80 milyar lirayla Hazine ve Ma

Hazine devlet tahvili için ihaleye çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek. Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, ihalede 2 yıl (679 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecek.

Bakan Nebati'den milyonlara bayram müjdesi! 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli ucuz kredi verilecek! Başvurular ne zaman?

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son dakika açıklamasıyla girişimcilere yönelik 6 Kredi paketini müjdeledi. Peki 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli ucuz kredi şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak?

Eroğlu Yapı 125 milyon TL tahvil ihracı sattı!

Eroğlu Yapı, 125 milyon TL tutarında, 1092 gün vadeli kupon ödemeli tahvil ihracının satışını gerçekleştirdi. 

Hazine 1.32 milyar TL borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yıl vadeli tahvillerde toplam 1,32 milyar TL borçlanmaya gitti. Söz konusu tahvilin ihraç ihalesinde bileşik faiz yüzde 18.11 olarak kaydedildi.

Hazine vadeli tahvil Haberi

Hazine vadeli tahvil

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından iç piyasada bireysel yatırımcılara euro ve dolar cinsi bir yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirileceği açıklandı. Talep toplama ise 17-21 Aralık'ta yapılacak.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hazine konu ile ilgili yaptığı açıklamada söz konusu senetlerin, talep toplama dönemini takip eden hafta 28 Aralık Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacağı kaydetti. 

Euro cinsi tahvilde altı aylık kupon oranı yüzde 1.25, yıllık getiri yüzde 2.50 olarak, dolar cinsi tahvilde ise altı aylık kupon oranı yüzde 2, yıllık getiri yüzde 4 olarak açıklandı.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamalarda, "2012 yılından bu yana iç borç stokunda döviz cinsi senet kalmaması nedeniyle iç borç stoku üzerinde kurdan kaynaklı riskler sıfıra indirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

İhraç; Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti...