07 / 05 / 2024

hazinenin ecrimisil talebi

hazinenin ecrimisil talebi

Hazine taşınmazının ya da bir malın sahibinin idarenin izni ve malın sahibinin rızası dışında kullanılması halinde talep edilen tazminata ecrimisil deniyor. İşte hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri..

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu talebi Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a iletti..

Konkordato talebi nereye yapılır?

Kendi kusuru olmaksızın mali durumu bozulmuş olan dürüst borçlular, konkordato ilan edebiliyor. Peki, konkordato talebi nereye yapılır?

Vatandaşlık için limitin düşmesi konuta talebi artıracak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmesinin talebi artıracağını söyledi.

Dev kampanya sonrası yabancıların konut talebi hızla arttı!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman "Dev kampanya sonrası yabancuların konut talebi hızla arttı" dedi..

Sedyol İnşaat ve Payas İnşaat'tan konkordato talebi!

Altyapı sektöründe faaliyet gösteren 2 firma konkordato başvurusunda bulundu. Sedyol İnşaat ve Payas İnşaat konkordato talebi yaptı.  

Ecrimisil ödenen yer için imar barışına başvurulur mu?

İmar barışında, mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, ecrimisil ödenen yer için imar barışına başvurulur mu?

Çanakkale'nin ilçeleri için duble yol talebi!

Çanakkale'nin ilçeleri arasında duble yol yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'da taşınma talebi yüzde 54 arttı!

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul'da taşınma talebi son 1 yılda yüzde 54 arttı.

İzmir’e 10 yıl boyunca ciddi konut talebi bekliyoruz!

DRC Grup ortaklarından Onur Durmuş, İzmir'den konut alanların karlı çıkacağını ifade etti. 10 yıl boyunca İzmir'e ciddi konut talebi beklediklerini söyleyen Durmuş kentsel dönüşümün de gerekli olduğuna dikkat çekti. 

Ömer Faruk Kavurmacı için tutuklama talebi!

TUSKON ve üye şirketlerine yönelik “FETÖ/PDY” soruşturmasının tamamlanmasının ardından önce tutuklanan ve ardından sağlık nedeniyle tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı için tekrar tutuklama talebi geldi.

Cazibe Merkezleri Programı’na 400 hektarlık alan talebi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda 400 hektarlık alan talebi var. Bunu sağlayacak alanımız var” dedi.

Ecrimisil nedir?

Hürses Gazetesi yazarı Avukat Nazlı Gaye Alpaslan Güben bugünkü yazında "Ecrimisil ve gider kaydı" konusuna yer verdi. İşte o yazı...

Eyüp Karadolap'ta sosyal etkinlik alanı talebi!

İstanbul'un Eyüp İlçesi'ne bağlı Karadolap Mahallesi'ne yapılmak istenen camii inşaatına karşı mahalleliden sosyal etkinlik alanı talebi geldi.

hazinenin ecrimisil talebi Haberi

hazinenin ecrimisil talebi

Hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri!

Hazine taşınmazının ya da bir malın sahibinin idarenin izni ve malın sahibinin rızası dışında gerçek veya tüzel kişilerce bu malı kullanmakla bir zarara uğrayıp uğramayacağı sözkonusu olmaksızın bu maldan, işgal tasarruf veya her ne şekilde olursa olsun yararlanması sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki haliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak işgalci tarafından ödenen ve idarece talep edilen, belediye tarafından tahsil edilen tazminat olarak tanımlanıyor.


Hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde açıklanıyor.


Hazine taşınmazlarında ecrimisil..

Hazine taşınmazlarının gerçek veya tüzel kişilerce işgale uğradığının tespit edilmesi hâlinde; tespit tarihinden itibaren onbeş gün içinde taşınmaz tespit tutanağına dayanılarak bedel tespit komisyonunca tespit tarihinden geriye doğru beş yılı...