29 / 04 / 2024

İstanbul'da taşınma talebi yüzde 54 arttı!

İstanbul'da taşınma talebi yüzde 54 arttı!

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul'da taşınma talebi son 1 yılda yüzde 54 arttı.



İstanbul boğazının 3. gerdanlığı olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçtiğimiz yıl hizmete açılmıştı. Anadolu Ajansı'ndan Belgin Yakışan Mutlu'nun haberine göre; İstanbul'da son 1 yılda Yavuz Sultan Selim Köprüsü civarında taşınma talebi yüzde 4 artış gösterdi. Bu bölgeler arasında en çok Arnavutköy tercih edildi.


AA muhabiri Belgin Yakışan Mutlu'nun, online hizmet sektöründe faaliyet gösteren Armut'un, evden eve nakliye alanında özelleşmiş girişimi Rahat Taşın tarafından 151 bin 79 taşınma talebinin incelenmesi ile hazırlanan "Türkiye Taşınma Dosyası" raporundan derlediği bilgilere göre, taşınma hareketliliğini etkileyen faktörler arasında mevsimler başı çekti.


Taşınma faaliyetlerinin 3'te 1'i İstanbul'da


Türkiye genelinde taşınma taleplerine bakıldığında bu faaliyetin üçte birinin İstanbul'da gerçekleştiği görüldü. 


İstanbul'u yüzde 15'le Ankara, yüzde 8'le  İzmir  takip etti. Bu 3 il arasında, ev büyüklüğüne göre şehir içi taşınma maliyetleri incelenediğinde, taşınma ücretlerinin en ucuz şehrin Ankara'da olduğu gözlendi. 


İstanbul'da 1 oda 1 salon daire için ortalama taşınma maliyeti 779 TL, İzmir'de 673 TL, Ankara'das ise 620 TL olarak açıklandı. 2 oda 1 salon daireler için İstanbul'da 1.070 TL, İzmir'de 921 TL, Ankara'da 840 TL olarak belirlendi. 3 oda 1 salon daireler için ise İstanbul'da 1.445 TL, İzmir'de 1.109 TL ve Ankara'da 983 TL olarak açıklandı.


İstanbul en çok sahil şeridine göç verdi

İstanbul'dan taşınmaların ağırlıklı olarak sahil şeridine yapıldığı açıklandı. Taşınmaların en çok yapıldığı yer Bodrum oldu. İstanbulluların en çok tercih ettiği iller arasında yüzde 11'le İzmir, yüzde 10'la Ankara, yüzde 6'yla da Muğla ve Antalya yer aldı.


Geri Dön