25 / 08 / 2024

hektar arazi alanı

hektar arazi alanı

BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansında konuşan UNCCD İcra Direktörü Barbut "Bugün 500 milyon hektar terk edilmiş tarım arazisi dahil, toplam 2 milyar hektar bozulmuş arazi var" dedi.

Bekir Pakdemirli: Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan" dedi.

Türkiye'de bu sene 541 bin hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlanacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı açıklamada, arazi toplulaştırması çalışmaları kapsamında bu yıl sonuna kadar 541 bin hektar alanda daha çalışmaların tamamlanacağını ve toplulaştırılan alanın 4,77 milyon hektara ulaşacağını belirtti.

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.

Buradan 1100 TL'ye 1 metrekare arazi alan lady ve lord oluyor!

Türkiye'de, İskoçya'nın batı kıyısındaki tarihi Glencoe Bölgesi'nden 1 metrekarelik arazi alarak lady ve lord unvanına sahip olan 52 bin 500 kişi bulunuyor.

Arazi alan köye göç ediyor! Köye dönüş hızlandı! 

Sanayicilerin araziye yatırım yaptığını söyleyen Büyük yatırımcı tarım sektöründe yer almaya başladı. Örneğin Mersin ve civarında 500 – 1000 dönümlük tarım alanları hızla satılıyor. Yatırımcılar ibreyi tarıma çevirdi'' dedi.

Eskişehir'den arazi alan yabancılar meclis gündeminde!

Eskişehir'den arazi alan yabancı ülke vatandaşları meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2023'e kadar 2 milyon hektar arazi kiralanacak!

Tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanılması amacıyla çalışmalar devam ediyor. 24 milyon hektar tarım alanının tamamında 2023'e kadar toprak veri tabanı güncellenecek ve toplam 2 milyon hektar arazi kiralanacak. 

Buradan arazi alan lord ve lady oluyor! 

Türkiye'de, İskoçya'nın batı kıyısında yer alan tarihi Glencoe Bölgesi'nden 1 metrekarelik arazi alarak "lord" ve "lady" unvanına sahip olan 40 bin kişi bulunuyor.

Arazi toplulaştırması 4 milyon hektar alanı geçti!

Arazi toplulaştırması ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Toplam toplulaştırma şu an 4 milyon hektar alanı geçti. Şimdi 8 milyon 200 bin hektarlık alanın ihalesini yaptık" dedi... 

Arazi toplulaştırmada hedef 8,5 milyon hektar!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Arazi toplulaştırmada 8 milyon 200 bin hektarlık alanın ihalesini yaptık. Nihai hedefimiz zaten 8,5 milyon hektar alan" dedi.

Çorum’da 14 bin 112 hektar arazi toplulaştırılacak!

Türkiye'de devam edilen tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarında Çorum’da bu yıl 14 bin 112 hektar alan toplulaştırıldı.

2022'ye kadar 296 bin 166 hektar arazi toplulaştırılacak!

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, bölgede 7 bin 820 hektar alanda tapu tescil işlemlerinin yapıldığını, 296 bin 166 hektar alanın da 2022 yılının sonuna kadar toplulaştırılacağını açıkladı.

İç Anadolu'da 66 bin hektar arazi toplulaştırıldı!

Kayseri, Kırşehir ve Yozgat'ta bulunan 66 bin 116 hektar arazide toplulaştırma çalışmaları tamamlandı

hektar arazi alanı Haberi

hektar arazi alanı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) İcra Direktörü Monique Barbut, "Bugün 500 milyon hektar terk edilmiş tarım arazisi dahil, toplam 2 milyar hektar bozulmuş arazi var. Ayrıca her sene 12 milyon hektar alanı daha bozuyoruz" dedi.  BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı (UNCCD COP12) öncesi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Barbut ortak basın toplantısı yaptı. Konuşmasında Ankara'daki terör saldırılarını kınayarak başlayan Barbut, COP12 toplantısının bu menfur terör eyleminden hemen sonra yapılmasının, dünyanın Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. "2 milyar hektar bozulmuş arazi var"Çölleşme ve tarım arazilerinin bozulması konusunda çözümlerin olduğunu ifade eden Barbut, "Çölleşmeyi kaderimiz olarak kabul etmemiz gerekmiyor. Dünyanın her yerinde arazileri...