14 / 05 / 2024

Heliport İşletme Ruhsatı

Heliport İşletme Ruhsatı

Heliport işletme ruhsatı nedir? Heliport işletme ruhsatında hangi bilgiler bulunur? Heliport işletme ruhsatı nereden alınır? Heliport işletme ruhsatı nasıl alınır? Heliport işletme ruhsatı nasıl doldurulur? İşte örneğiyle heliport işletme ruhsatı...

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına yapılan yatırımlar arttı. İşletme ruhsatı alan firma sayısı 30'a ulaşırken, Türkiye'de 4 bin olan şarj istasyonu sayısının 2030 yılına kadar 200 bine ulaşması bekleniyor. Sektör, ihracat açılımını da başlattı.

Marmaris'teki ruhsatsız 4 yıldızlı otel mühürlendi!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki işletme ruhsatı olmadığı ileri sürülen 4 yıldızlı otel, belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Seferihisar’daki kaçak restoran kaçak otel oldu!

Seferihisar'da belediyenin işletme ruhsatı verdiği ve üçüncü katı kaçak olduğu için 'yapı kayıt belgesi' iptal edilen restoranın bulunduğu kaçak bina butik otele çevrildi.

İhlas Madencilik'e Manisa Salihli'de işletme ruhsatı verildi!

Manisa Salihli'de bulunan 1 adet işletme ruhsatı işletme hakkının rödovans sözleşmesi yapılarak iştirak şirketi İhlas Madencilik'e devredilmesine karar verildi.

İhlas Gayrimenkul'den ruhsat devri açıklaması!

İhlas Gayrimenkul'ün sahip olduğu maden ruhsatlarından, Çanakkale Merkez'de bulunan 1 adet işletme izinli maden ruhsatı ile Bayındır'da bulunan toplam 4 işletme talepli maden ruhsatının, CVK Maden İşletmeleri'ne devri için sözleşme yapıldı.

Edirne Saros Körfezi için firmalara işletme ruhsatı veriliyor!

Edirne'de ‘Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi” ilan edilen Saros Körfezi'nde projeler çoğaldı. Bölgede birçok taş ocağına işletme ruhsatı veriliyor.

Manisa'da jeotermal santral çalışmaları için acele kamulaştırma!

Manisa İli Sınırları İçerisinde Yer Alan 2012/27 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahasında Yapımı Devam Eden Jeotermal Enerjiye Dayalı Santral Çalışmaları Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Antalya Finike'de ÇED başvuru süreci başlatıldı!

Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Alacadağ'da işletme ruhsatı iptal kararına rağmen aynı alan için ÇED başvuru süreci başlatıldı. ÇED başvuru dosyasının, 'kopyala yapıştır' yapılarak kullanıldığını kaydetti.

Denizli'de jeotermal enerji santrali için acele kamulaştırma!

Denizli'de 28 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Heliport İşletme Ruhsatı Haberi

Heliport İşletme Ruhsatı

Heliport İşletme Ruhsatı!


Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği'nde Heliport İşletme Ruhsatı şöyle ifade ediliyor;



EK-3


T.C.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü


HELİPORT İŞLETME RUHSATI


Ruhsat No:


Ruhsat Tarihi:


Heliport Sınıfı:


Heliport Adı:


İşletmeci:


Bu ruhsat, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu, 5431 Sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği (SHY-14B) ile Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından yayımlanan Ek-14 ve bu eke ilişkin olarak yayımlanan diğer dokümanlarda belirtilen standartları sağladığı için heliport işletmecisine verilmiştir.


Bu ruhsat, yukarıda belirtilen Kanunlar, Yönetmelik ve ICAO dokümanlarında belirtilen prosedürlere uyulması kaydıyla geçerlidir.


Bu ruhsat başkasına devredilemez; ruhsat şartları sağlandığı, iade edilmediği, geri alınmadığı veya iptal edilmediği sürece aşağıda belirtilen şartlar dahilinde geçerlidir.


Şartlar:


1-


2-


3-


                               ...