29 / 04 / 2024

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına yapılan yatırımlar arttı. İşletme ruhsatı alan firma sayısı 30'a ulaşırken, Türkiye'de 4 bin olan şarj istasyonu sayısının 2030 yılına kadar 200 bine ulaşması bekleniyor. Sektör, ihracat açılımını da başlattı.



Dünya genelinde elektrikli araçlara geçişin artmasıyla birlikte, Türk tüketicisinin en büyük endişelerinden biri olan şarj istasyonu sorununu çözmek için bir yatırım hamlesi başladı. Şirketler de terminallere yönelik yeni yatırımların duyurusunu yaptı. Öte yandan, geçiş ücreti ağını işletmek için lisans alan şirket sayısı 30'a ulaştı. 4 bin olan Türkiye’deki şarj istasyonu sayısının 2030’a kadar 200 bin adete yaklaşacağı öngörülüyor.

Türkiye'de Türkiye, Bu yıl Nisan ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Ücretli Hizmetler Yönetmeliği'nin ardından Haziran ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) faaliyete geçmesi şirketleri bu alanda harekete geçmeye sevk etti.  Bir yandan mevcut firmalar yatırımlarını artırma kararı alırken, diğer yandan alana yeni firmaların girişi hızla arttı. Koç, Sabancı ve Zorlu gibi büyük şirketlerin bu alandaki yatırımları hızlandı. 

Elektrikli araç üreticileri yarışa girdi! Kazanan kim olacak? İşte 8 Ağustos 2022 elektrikli otomobil fiyat listesi...

Sharz.net'ten 40 milyon TL'lik yatırım geliyor! 461 şarj istasyonuyla Türkiye'nin en yaygın gişe şirketlerinden biri olan Sharz.net, yeni yatırımını açıkladı!Sharz.net Genel Koordinatörü Ayşe Ece Şengönül, 2023 yılı sonuna kadar 1.000 istasyona ulaşma hedefiyle 40 milyon TL yatırım yapacaklarını bildirdi. Kurulacak 600 ek terminalden 50'si DC hızlı şarj istasyonu olacak. Şengönül, “Amacımız 81 ilde yer almak ve elektrikli otomobil kullanımını yaygınlaştırarak ülke çapındaki CO2 emisyonunu azaltmaya ön ayak olmak." şeklinde konuştu. Şirketin bir numaralı amacı 2030 senesine kadar 20 bin istasyona ulaşmak.


Geri Dön