14 / 05 / 2024

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına yapılan yatırımlar arttı. İşletme ruhsatı alan firma sayısı 30'a ulaşırken, Türkiye'de 4 bin olan şarj istasyonu sayısının 2030 yılına kadar 200 bine ulaşması bekleniyor. Sektör, ihracat açılımını da başlattı.



ESNAF VE GİRİŞİMCİLERE YENİ İŞ KAPISI

EPDK onaylı firmalar kendi şarj istasyonlarını kurabilecekleri gibi, dilerlerse akaryakıt istasyonları gibi bayilere de sertifika verebilecek. Örneğin restoran veya alışveriş merkezi gibi işletmeler sertifika başvurusu yaparak bu yatırımı yapabilirler. Tüm yasal, mali ve teknik sorumluluk, sertifikalı geçiş ücreti ağı yönetim şirketine aittir. Sektör temsilcileri önümüzdeki dönemde bu ekosisteme daha fazla girişimcinin dahil olmasını bekliyor.

Türkiye de 2030 a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

VOLTRUN İHRACATTA İLK SİPARİŞLERİ ALDI

Şarj istasyonu işletme lisansına sahip firmalardan biri olan Voltrun, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırırken  ürünlerini ihraç etmeye hazırlanıyor. Şirket, elektrikli araç pazarında birbiriyle bağlantılı üç işletmede faaliyet göstermektedir. Yük birimi donanım üreticisi olan firma aynı zamanda yazılım da geliştirmektedir. Çeşitli markalar için üretim yapan firma, Voltrun adlı kendi şarj ağını da işletmektedir.


Geri Dön