14 / 05 / 2024

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına yapılan yatırımlar arttı. İşletme ruhsatı alan firma sayısı 30'a ulaşırken, Türkiye'de 4 bin olan şarj istasyonu sayısının 2030 yılına kadar 200 bine ulaşması bekleniyor. Sektör, ihracat açılımını da başlattı.



FULLCHARGER'DAN YENİ HAMLE!

Türkiye'de ilk şarj istasyonu kuran firmalardan biri olan FullCharger yatırım yapıyor. Şirket ilk istasyon yatırımını 2010 yılında yaptı. 2010-201
 yılları arasında 183 istasyon açan FullCharger, yatırımı askıya aldı. Yeni kurallar ayrıca FullCharger'ı da etkinleştiriyor. Altyapı sektöründe Schneider Electric ile ortaklık kuran şirket, kısa süre içinde yüzlerce yeni istasyon açmayı planlıyor. 

Araç alacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Elektrikli otomobillere ek vergi geliyor! 28 Temmuz 2022 fiyat listesi...

FullCharger şu anda İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan dahil 23 ülkede mevcut. Türkiye’nin otomobili TOGG, Trugo markası ile 81 ilde 600'den fazla lokasyonda 1000 adet yüksek performanslı (DC) şarj cihazı kurmayı hedefleyerek, Haziran ayında şarj şebekesi işletmeciliği lisansı aldı. Cihaz başına iki soket olduğu için 2.000 soketle hizmet verecek olan Trugo, trafiğin yoğun olduğu lokasyonlarda istasyon sayısını artıracak. Koç Topluluğu, elektrikli araç şarj şebekesi işletmeciliği alanında da WAT ​​Mobility markasıyla faaliyet göstereceğini duyurdu. 

Firma da ihracata yönelik adımlar attı. Vestel, elektrikli araç şarj cihazları (EVC) için yeni bir ortaklığa imza attı, kullanımları dünya çapında artıyor. Yakın tarihli bir açıklamada şirket, Alman enerji lideri E.ON için EVC üreteceğini söyledi. İhracat genişlemesi Voltrun'dan geldi. Voltrun, Finlandiya, Dubai ve Malezya gibi ülkelerden talepler almaya başladı bile.


Geri Dön