04 / 10 / 2024

hemzemin geçit kalmıyor

hemzemin geçit kalmıyor

TCDD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, alınan önlemlerle hemzemin geçit kazalarında son 4 yılda yüzde 89 düşüş yaşandığını belirterek kaza sayısını sıfıra indirmek için hemzemin kalmayacak dedi.

Buca'da imar barışı fırsatçılarına geçit yok!

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede inşa edilen kaçak yapılar yıkılıyor. Kentte imar barışı fırsatçılarına geçit verilmiyor.

Erzincan Geçit 2.Etap TOKİ başvuru tarihleri!

TOKİ Erzincan Geçit 2.Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 1 adet konut için başvurular bugün başlıyor.

İmar yönetmeliğinde geçit hakkı!

Geçit nedir? İmar yönetmeliğinde geçit hakkı kimlere tanınıyor? İşte Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler..

Aksaray'da alt geçit projesinin inşaatı sürüyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray için en önemli projelerden biri olan Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesinin inşaat sahasında denetimler yapıldı.

Hatay Kavaslı Alt Geçit Projesi tamamlanıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya’da yapımı tamamlanmak üzere olan Kavaslı Alt Geçit Projesi’nde incelemelerde bulunarak, projenin son durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Ankapark Üst Geçit Köprüsü tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark Üst Geçit Köprüsü'nün yapımını hızla sürdürüyor. Üst geçit tamamlandığında, Ankapark’tan Anadolu Bulvarı-Eskişehir Yolu yönüne direkt geçiş sağlanacak.

Kütahya Kamil Saraçoğlu OSB'de üst geçit yapılıyor!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınındaki üst geçit çalışmalarını yerinde inceledi.

Antakya Kavaslı Alt Geçit projesinin startı verildi!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ''Antakya trafiği ile şehir merkezinde ulaşıma yepyeni bir boyut getirecek ve aynı zamanda kaliteli, kalıcı bir çözüm sağlayacak olan Antakya Kavaslı Alt Geçit projesinin startını verdik''dedi.

Antakya Kavaslı Alt Geçit Projesi'nde son durum!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Ulaşım Daire Başkanlığı, Antakya Kavaslı Alt Geçit Projesi temel atma töreninin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Demiryolu hemzemin geçitleri TBMM gündeminde!

İstanbul Milletvekili Ali Özcan demiryolu hemzemin geçitlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Samsun Türkiş Hemzemin Geçidi'nde çalışmalar tamamlandı!

Samsun Hafif Raylı Sistem güzergahı Türkiş Hemzemin Geçidi’ndeki baskı beton çalışması 3 günde tamamlanarak geçit trafiğe açıldı.

İzmit Tren Garı üst geçit çalışmaları başladı!

İzmit Tren Garı’nda bir süre önce başlanan üst geçit çalışmaları kaynak yetersizliğinden dolayı durdurulmuştu. TCDD Genel Müdürlüğüne gelen tepkiler üzerine üst geçitte çalışmalar yeniden başlatıldı.

Haliç Tüp Geçit Projesi Haliç'i temizleyecek!

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi tamamlandığında 180 yıllık Unkapanı Köprüsü kaldırılacak ve daha temiz bir Haliç ortaya çıkacak. 900 metrelik sualtı köprüsünde üç şerit geliş, üç şerit gidiş olacak.

hemzemin geçit kalmıyor Haberi

hemzemin geçit kalmıyor

TCDD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, alınan önlemlerle hemzemin geçit kazalarında son 4 yılda yüzde 89 düşüş yaşandığını belirterek kaza sayısını sıfıra indirmek için büyük şehirlerdeki 500'e yakın hemzemin geçidin üst ve alt geçitlerle iptal edileceğini, uzun süreli beklemeleri önlemek için de tren hızına duyarlı uyarı sistemini devreye alacaklarını söyledi.  


TCDD ve Dokuz Eylül Üniversitesi Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından Alsancak Garı'nda düzenlenen "Hemzemin Geçitler" konulu panelin açılış konuşmasını yapan Apaydın, yerleşim alanlarının kontrolsüz gelişmesi sonucu demiryollarının karayollarıyla hemzemin geçitlerde kesişmek zorunda kaldığını, bu geçitlerin de sürücülerin dikkatsiz ve acele davranması sonucu kazalara sahne olduğunu dile getirdi.


Kazalarda çok sayıda can kaybının yaşandığını ve kazaların faturasının haksız yere TCDD'ye kesildiğini söyleyen Apaydın,...