19 / 05 / 2024

her daire otopark

her daire otopark

Her daireye otopark müjdesini inşaat sektörü temsilcileri olumlu karşıladı. Sektör, 10 yıl içerisinde Türkiye’deki otopark sorununa çare olacağını düşünüyor.

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Akmerkez GYO, 24 apart daire ve otoparkı Üçgen Bakım'a kiralayacak!

Akmerkez GYO tarafından 27 bağımsız bölümden meydana gelen 24 apart dairesi ve 2 bağımsız bölümden oluşan otopark için Üçgen Bakım ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. ile kiralama sözleşmesi yapılacak.

Her daire asansör masrafı öder mi? 

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında bina içerisinde bulunan her dairenin asansör masrafı ödeyip ödemeyeceğini sorusunu yanıtladı. İşte İmal'ın o yazısı...

Daire büyüklüğüne göre otopark şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde son hazırlık aşamaları tamamlandı. Ay sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikte daire büyüklüğüne göre otopark yapılması zorunlu olacak. 

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Her daire asansör aidatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında her daire asansör aidatı öder mi sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Her daireye bir otopark zorunluluğu 7. kez ertelendi!

1 Haziran 2018 tarihinden itibaren uygulanması gereken otopark zorunluluğu 7'nci kez ertelendi.

Esenler Dört Yaka’da son 9 daire satışta!

Efitaş İnşaat ve Bordo İnşaat ortaklığı ile Esenler'de hayata geçirilen Dört Yaka, 95 konut, 45 ticari ünite ve 250 araçlı otoparkı ile Esenler'de çıtayı yükseltecek. Proje dahilinde son 9 daire satışa sunuluyor.

İstanbul'da ilçe ilçe en ucuz kiralık daire fiyatları!

Ev almayı bütçesi olmayanlar kiralık evleri tercih ediyor. İstanbul'daki yeni binalarda ise fiyatlar her geçen gün artıyor. İşte ilçe ilçe kiralık daire fiyatları...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, 926 konut, her daire için kapalı otopark ve sosyal donatı alanlarını kapsayacak olan Bağlarbaşı Mahallesi 2.Etap 7A Kentsel Dönüşüm Projesi’nin inşaatına başlandı.

Kurt İnşaat Mira Park'ta her katta tek daire avantajı!

Kurt İnşaat imzasıyla Gaziantep'te hayata geçirilen Mira Park projesinde her katta tek daire avantajı sunuluyor.

her daire otopark Haberi

her daire otopark

Gün geçtikçe artan araç sayısı, otopark eksikliğinin gün geçtikçe daha da büyümesine neden oluyor. Konuyla ilgili hükümet elini taşın altına koymaya hazırlanırken, inşaat sektörü temsilcileri yapılacak düzenlemelerin 10 yıl içerisinde Türkiye’deki otopark sorununa çare olabileceğini söylüyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Artık her ev için 1 otopark zorunluluğu var. Otopark yapılabilmesi için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz ve otopark işinde de çok sıkı bir denetim getiriyoruz” açıklamasının çok önemli olduğunu ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, özellikle Ankara için çileden çıkarma aşamasına getiren bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını heyecanla beklediklerini belirtti.


Eski yapıların birçoğunda yer verilmediği için şu an çözüm bekleyen en önemli sorunların başında gelen otopark çilesinin, yeni inşa edilen projeler sayesinde bir nebze de...