17 / 05 / 2024

hes iptal kararları

hes iptal kararları

Doğal sit alanlarında Hidroelektrik Santralleri (HES) yapımı ile ilgili karar 12 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Doğal sit alanlarında planlanan HES projelerinin gerçekleşmesine yönelik ilke kararı...

Kaçak yapıların yıkılmasında flaş gelişme! AYM o hükmü iptal etti: Yıkım kararları 'mahkemelik' olabilecek!

AYM, belediyelere 'karar almadan' kaçak yapıları yıkma yetkisi tanıyan hükmü iptal etti. Böylece kaçak yapı sahiplerinin yıkım kararına karşı iptal davası açabilmesi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Arabası olanlar dikkat! Yağmur gibi zamlar geliyor! O düzenleme iptal edildi!

Anayasa Mahkemesi Zorunlu trafik sigortasında teminat bedelini etkileyecek çok kritik kararlar aldı. Bu çerçevede zorunlu mali sorumluluk sigortası çerçevesinde ödenecek destekten yoksun kalma tazminatıyla sürekli sakatlık tazminatıyla ilgili düzenlemeler iptal edildi.

Tuzla Tepeören imar kararlarına yargıdan iptal kararı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Tuzla Tepeören'de, 240 dönüm arazi için alınan yapılaşma kararı yargı tarafından iptal edildi.

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Cennet koyların yeni koruma statüleri iptal edildi!

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Yönetim toplantısında çıkan kararlar iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '72 dairelik bir blokta yönetim toplantısı kararları bildirilmiyor.Yönetim kat maliki değil masrafa katılmıyor.Benim mükerrer ödemem var, icraya verebilir mi?' sorusunu yanıtladı.  

Yargıdan Ankara'da 11 kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 11 kentsel dönüşüm planına açtığı davalarda üst üste iptal kararları çıktı.

Yusufeli HES projesinin ‘ÇED Olumlu’ kararı iptal edildi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yer alan Barhal Çayı üzerinde yapımı planlanan İkizkavak Hidroelektrik Santral projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği `Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu´ kararı, iptal edildi.   

Rize Hemşin HES Projesi'nin ÇED kararı iptal edildi!

Rize’nin Hemşin ilçesi'nde yapılması planlanan HES Projesi'nin ÇED Olumlu kararı Rize İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Darende riskli alan kararı iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm kapsamında aldığı ‘riskli alan’ kararlarından biri daha iptal edildi.

HES’lerde ödenek şartı aranmayacak!

Hükümet, Anayasa Mahkemesi’nin bütçe ile ilgili iptal kararlarını uygulama gerekçesiyle “torba tasarı” hazırladı. HES’lerin yanı sıra raylı şehir içi ulaşımda da yüzde 10 şartı aranmayacak.

Doğu Karadeniz’de 108 HES projesinin yapımından vazgeçildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğu Karadeniz’de 108 adet HES projesinin yapımından vazgeçilerek iptal edildiğini bildirdi.

hes iptal kararları Haberi

hes iptal kararları

Doğal sit alanlarında planlanan HES projelerinin gerçekleşmesine yönelik ilke kararı!

Doğal sit alanlarında Hidroelektrik Santralleri (HES) yapımı ile ilgili karar 12 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Doğal sit alanlarında planlanan HES projelerinin gerçekleşmesine yönelik ilke kararı aşağıda yer alıyor.


İLKE KARARI


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

Toplantı No. ve Tarihi      : 24 - 03/07/2014                                                       

Toplantı Yeri: ANKARA

Karar No. ve Tarihi          : 69- 03/07/2014                                                            ...