06 / 05 / 2024

HES özelleştirme 2016

HES özelleştirme 2016

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait 9 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirilmesine yönelik son 2,5 ayda yapılan ihalelerde 3,1 miyar liralık teklif alındı.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

2018'de 1.3 milyon dolarlık özelleştirme yapıldı!

2002’den bu yana 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış/devir işlemleri yapıldı. 15 HES'e ilişkin özelleştirme çalışmaları ise devam ediyor...

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Balıkesir Manyas'ta özelleştirme ihalesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Manyas HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi 12 Eylül Salı günü gerçekleşecek.

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

Yenice HES özelleştirme ihalesine 130.3 milyon TL'lik teklif!

Eskişehir'de bulunan 38 megavat kapasiteli Yenice HES ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine 8 firma teklif verdi. En yüksek en yüksek teklifi 130 milyon 300 bin lira ile Kılıç Enerji Üretim AŞ verdi.

ÖİB'den Kırşehir Kındam'da 6 özelleştirme ihalesi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırşehir Merkez'deki Kındam Mahallesi'nde bulunan arsaları özelleştiriyor. Arsalar 6 ayrı ihaleyle satış yöntemiyle özelleştirilecek. İhaleler 15 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Almus ve Köklüce HES özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi, 750 milyon 500 bin lirayla Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Sümer Holding Çankaya özelleştirme ihalesi ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding A.Ş.'nin Çankaya'daki Depolu Mağaza'nın özelleştirme ihalesini 6 Ekim 2016 tarihine erteledi.

Karacaören HES projelerinin özelleştirme ihalesi son aşamada!

Karacaören I ve II Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde son sürece gelindi. Özelleştirme için 515 Milyon TL teklif verildi. Teklifi GAMA Enerji A.Ş. verdi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES özelleştirme ihalesi bugün!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ne ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalelerinin bugün 15.30'da yapılacağını duyurdu.

Yeniköy Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi 13 Mart'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, YEAŞ Yeniköy Yatağan Termik Santrali'nin işletme hakkının verilmesi için ihaleye çıktı. 13 Mart 2015 tarihine kadar teklifler alınacak. İhalenin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Soma Termik Santrali özelleştirme ihalesi bugün!

Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait, Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılıyor...

HES özelleştirme 2016 Haberi

HES özelleştirme 2016


Özelleştirme kapsamında ihalesi süren ve yeni ihaleye açılacak HES'lerle birlikte kasaya 2020 sonuna kadar 8 milyar lira girmesi bekleniyor.


Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait 9 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirilmesine yönelik son 2,5 ayda yapılan ihalelerde 3,1 miyar liralık teklif alındı. Devam edecek özelleştirilmelerle HES ihalelerinden elde edilecek toplam gelirin 2020 yılı sonuna kadar yaklaşık 8 milyar lirayı geçebileceği öngörülüyor.


AA muhabirinin EÜAŞ verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de 39 HES'in özelleştirme kapsamına alınması önerildi. Bu santrallerden toplamda bin 379,6 megavat kapasitesinde 26 HES, 24 Haziran 2015'de Resmi Gazete'de yayımlanarak 'özelleştirme kapsamına alındı. Söz konusu santrallerin 'işletme hakkının verilmesi', bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlarınsa 'işletme hakkının devri' yöntemiyle özelleştirilmesine karar verildi. 


Buna göre, Karacaören 1, Karacaören 2, Manavgat, Kepez 2, Manavgat, Fethiye, Kadıncık 1,...