04 / 05 / 2024

Hevsel Bahçesi nerede

Hevsel Bahçesi nerede

Çevre Bakanlığı'ndan Hevsel Bahçesi açıklaması geldi. Son günlerde basın yayın organlarında yer alan Hevsel Bahçelerinin tarım arazisi vasfından çıkartıldığına ve bölgenin yapılaşmaya açılacağına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Millet Bahçesi dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak!

Ekim ayında kapanacak olan Atatürk Havalimanı’nın arazisinin akıbeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından netlik kazandı. Erdoğan, arsaya “Millet Bahçesi” adında yeşil alan yapılacağını açıkladı. 

İstanbul'a 30 yeşil alan ve 5 büyük millet bahçesi geliyor!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti seçim beyannamesinde önemli kalkınma projelerine de yer verildi. AK Parti'nin kalkınma projelerinde "İstanbul’da 30 Yeşil Alan ve Beş Büyük Millet Bahçesi Projesi" de yer alıyor....

Atatürk Havalimanı'nın yerine millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "Biz, çevreciyiz ve bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Atatürk Havalimanı ile bazı illerdeki eski stadları 'millet bahçesi' haline getireceğiz" dedi.

15 Temmuz Millet Bahçesi için 1.550 konut boşaltıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Onikişubat ilçesi Hacı Bayram Veli Mahallesi'nde 300 dönümlük alana, kentsel dönüşümle yapılan 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin açılışına katıldı.

NEF Bahçelievler nerede?

Satışların devam ettiği ve 2019 yılında teslim edilmesi planlanan NEF Bahçelievler projenin çevresinde bir çok sağlık kurumu ve eğitim kurumu yer alıyor. Peki NEF Bahçelievler nerede?

Zeytinburnu askeri lojmanlarının yerine Millet Bahçesi geliyor!

TOKİ ile Zeytinburnu Belediyesi'nin ortaklığında hayata geçirilecek Millet Bahçesi, bölgede yer alan askeri lojmanların Başakşehir'de inşa edilen yeni konutlara taşınması sonrasında başlayacak. 

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Zeytinburnu'nda 94 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Millet Bahçesi projesi için geri sayım başladı...

KİPTAŞ Lal Bahçe nerede?

Başakşehir'de hayata geçirilen Lal Bahçe projesi HYK Yapı ve Kiptaş işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Peki KİPTAŞ Lal Bahçe nerede?

İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi Diyanet'e tahsis edildi!

Türkiye’nin en eski, dünyanın ise en saygın botanik bahçelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere 2015’te Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildiği ortaya çıktı.

Çatı bahçesi nedir? Emsale dahil mi?

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Esta İnşaat Esta Bahçelievler nerede? İşte harita!

Esta İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Esta Bahçelievler projesi 471 daire ve 40 ticari birimden meydana geliyor. Peki Esta İnşaat Esta Bahçelievler nerede? İşte harita!

Antalya Hobi Bahçesi'nin yüzde 85'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp keyifli bir mola vermek isteyenler için hayata geçirdiği Hobi Bahçesi Projesi'nin yüzde 85'i tamamlandı.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hayvanat bahçesi Eskişehirli vatandaşların hizmetine açıldı.

Hevsel Bahçesi nerede Haberi

Hevsel Bahçesi nerede

Son günlerde basın yayın organlarında yer alan Hevsel Bahçelerinin tarım arazisi vasfından çıkartıldığına ve bölgenin yapılaşmaya açılacağına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımız tarafından yürütülen projede Dicle Vadisi ve çevresi tamamen koruma amaçlı odaklı Doğa parkı temalı tasarlanmış olup Dicle Vadisinin ve kentin besin kaynağı olan 8000 yıllık geçmişe sahip Hevsel Bahçeleri proje alanı sınırları dışında olup tamamen korunacaktır.


Diyarbakır ilinde yeterli yeşil alan bulunmadığı gibi, kent yakın çevresinde de planlı ve düzenlenmiş büyük alan kullanımlı yeşil alanlar, ağaçlandırılmış alanlar, mesire yerleri, orman alanları bulunmamaktadır. Bu sebeple uzun yıllardır çeşitli Kurumlarca gerçekleştirilmesi hedeflenen, ancak bu güne kadar gerçekleştirilememiş olan Dicle Vadisi Projesi’nin hayata geçirilmesi için Bakanlığımızca çalışmalara başlanmıştır.


Dicle Vadisi Neden Rezerv Yapı Alanı Olarak İlan Edildi?


Diyarbakır İli, Sur İlçesi sınırları içerisinde...