03 / 05 / 2024

Heybeliada pandemi hastanesi

Heybeliada pandemi hastanesi

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada hastanesinin arazisi, Diyanet’e devredildi. Pandemi illetiyle mücadele ettiğimiz şu günlerde o araziye mükemmel bir pandemi hastanesi yapılması önerisinde bulunuldu.

Heybeliada Sanatoryumu davasında ara karar: Arazinin imar planları istendi!

Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi olarak 1924'te Atatürk'ün isteğiyle kurulan Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesi ile ilgili işlemin iptali için açılan davada ara karar verildi...

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılıyor!

Samsun'da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Gazi Devlet Hastanesi’nin bitişiğine ek bina inşası için karar alındı. Acil servisin pandemi kısmının genişletileceği bina, Covid-19 hastalarını tedavisi için kullanılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Heybeliada arazisi açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yeniden bir pandemi hastanesi inşası planlanması durumunda Heybeliada'daki araziyi iade etmeye ve süreçle ilgili gerekli desteği vermeye hazır olunduğunu açıkladı. 

Heybeliada Sanatoryumu karantina merkezi olsun önerisi!

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi “İslami Eğitim Merkezi” kurulması için Diyanet’e verildi. Halk “Burası karantina merkezi olmalı” dedi. 

Heybeliada’ya pandemi hastanesi önerisi!

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada hastanesinin arazisi, Diyanet’e devredildi. Pandemi illetiyle mücadele ettiğimiz şu günlerde o araziye mükemmel bir pandemi hastanesi yapılması önerisinde bulunuldu.

Zemini kayan Gümüşhane yeni devlet hastanesi pandemi hastanesi oldu!

Gümüşhane’de yapımı tamamlanan fakat zemininde kayma olduğu için 5 yıldır hizmete alınmayan yeni devlet hastanesi, Kovid-19 salgını kapsamında pandemi hastanesi yapıldı.

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada Sanatoryumu Diyanet'e devredildi!

Atatürk’ün emri ile kurulan Heybeliada’daki Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin “İslami Eğitim Merkezi” kurulmak için Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği öğrenildi.

TRT, Yeşilköy Pandemi Hastanesi'nin yapım hikayesinin belgeselini çekti!

TRT, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yapım hikayesini konu alan belgesel çekti. 

Yeşilköy'deki pandemi hastanesi 31 Mayıs'ta açılıyor!

Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi'nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs tarihinde açılışını duyurduğu hastane inşaatındaki son durum da havadan görüntülendi.

Atatürk Havalimanı'nda yapılan pandemi hastanesi havadan görüntülendi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapımına başlanan Atatürk Havalimanı'ndaki salgın hastanesi inşaatında 1 ay geride kaldı. Geçtiğimiz günlerde çevre düzenlemesinin de başladığı inşaatta yol ve otopark bölümlerinin bir bölümünün bitirildiği görüldü...

Sancaktepe'deki pandemi hastanesi inşaatında son durum ne?

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ne hayata geçirilen pandemi hastanesinde çalışmalar 4 bin kişinin katılımıyla üç vardiya şeklinde kesintisiz devam ediyor.

Yozgat Şehir Hastanesi pandemi hastanesine dönüştürüldü!

Yozgat'ta 2017'de hizmete başlayan şehir hastanesi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede de aktif rol alıyor.

Heybeliada Sanatoryumu kaderine terk edildi!

Türkiye’nin ilk verem hastanesi olarak 1924 yılında Atatürk’ün isteğiyle kurulan, veremli hastaların yıllarca şifa bulduğu Heybeliada Sanatoryumu, 9 yıldır kapalı...

Heybeliada pandemi hastanesi Haberi

Heybeliada pandemi hastanesi

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde ''Heybeliada’daki o bahtsız hastane'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada’daydı.

Şaşaalı günleri de oldu ama bahtı kara çıktı bu hastanenin.

Adı her geçtiğinde Peyami Safa’nın “Dokuzuncu Hariciye Koğuşu” romanındaki etkileyici hüzün gelir aklıma.

Zaten hikâyesi de romandaki gencin acıklı hikâyesine çok benzer.

Heybeliada’daki o bahtsız hastane

Talihsiz hastanenin serüvenini kısaca özetliyorum:

1924 yılında kuruldu. Yani Cumhuriyet’in ilanından bir yıl sonra... 16 yatak kapasitesine sahipti. Verem hastalarına hizmet veriyordu. 1940’lı yıllarda ilave bir bina daha yapıldı. Daha sonra başka binalar... 1980’e kadar mükemmel bir şifa merkezi olarak hizmet verdi. Kötü günler, 12 Eylül’le birlikte başladı. Hastaneye devlet desteği kesildi ve hastane için çöküş süreci başladı. Masraflar karşılanamıyor, personel maaşı ödenemiyordu. En büyük...