17 / 05 / 2024

Hicaz Yolu restore

Hicaz Yolu restore

Ürdün Hicaz Demir Yolu Genel Müdürü Luzi,"Hicaz, Orta Doğu'daki en eski demir yolu. Hala kullanılıyor. Suriye'ye yapılan seferler ise son olaylar nedeniyle durduruldu" dedi.

Hicaz Demiryolu'nun Amman İstasyonu restore ediliyor!

TİKA, Abdülhamid’in en önemli projesi olan Hicaz Demiryolunun Amman İstasyonunu restore ederek tarihe sahip çıkacak.

Hicaz Demir Yolu'nun restore edilmesi planlanıyor!

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi, Sultan 2. Abdülhamid döneminin önemli projeleri arasında yer alan Hicaz Demir Yolu'nun restorasyon çalışmaları için Ürdün'de toplandı.

İsrail Osmanlı'nın Hicaz Demir Yolu fikrini çaldı!

Suriyeli araştırmacı Semir Hafız, "İsrail, 100 yılı aşkın geçmişe sahip İslami bir proje olan Hicaz Demir Yolu fikrini çaldı. Bu, çok kötü niyetli bir girişim ve arkasında birçok komplo var" dedi...

Tarihi Erzurum evleri restore ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi Erzurum Evleri’ni restore ediyor. Kültür Yolu Projesi kapsamında 22 parselde yer alan 17 tarihi evin mimari dokusu korunarak taş binalar yenileniyor. 

Tekirdağ'dak tarihi beş köy restore edilerek turizme açılacak!

Tekirdağ’daki ‘Miras Yolu’ projesi kapsamında bölgedeki tarihi beş köy restore edilerek turizme açılacak.

Kastamonu Ersizlerdere'deki 117 yıllık köprü restore ediliyor!

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşınan Kastamonu İstiklal Yolu üzerinde bulunan Ersizlerdere'deki 117 yıllık tarihi köprü restore ediliyor.

Hicaz Demir Yolu restore ediliyor!

Ürdün Hicaz Demir Yolu Genel Müdürü Luzi,"Hicaz, Orta Doğu'daki en eski demir yolu. Hala kullanılıyor. Suriye'ye yapılan seferler ise son olaylar nedeniyle durduruldu" dedi.

Antik kentteki Roma Yolu restore edilecek!

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Elaussia Sebaste Antik Kenti’nden Kızkalesi’ne kadar uzanan 5 kilometrelik Roma Yolu’nu temizleme çalışmalarına başlandı.

Giresun Tamzara Köyü'ndeki tarihi evler restore ediliyor!

Bir dönem Rum, Ermeni nüfusunun birlikte yaşadığı Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde tarihi ’İpek Yolu’ üzerinde bulunan Tamzara köyündeki tarihi evler, yol ve sokaklar restore ediliyor.

Erzurum'da 21 tarihi bina restore edilecek!

ERZURUM 'da yürütülen " Kültür Yolu Projesi " kapsamında kamulaştırılması yapılan 21 tarihi bina restore edilecek.

Erzurum'da restore edilecek binaların 7'sinin ihalesi yapıldı!

Erzurum'da yürütülen "Kültür Yolu Projesi" kapsamında kamulaştırılması yapılan 21 tarihi bina restore edilecek. İlk etapta kamulaştırılması yapılan 21 binadan 7'sinin ihalesi gerçekleştirildi.

Erzurum'da tarihi binalar restore edilecek!

Erzurum 'da yürütülen "Kültür Yolu Projesi" kapsamında kamulaştırılması yapılan 21 tarihi bina restore edilecek.

Van'da tarihi alanların restore çalışmaları başlıyor!

Van'da yer alan tarihi birçok mekanın resfore edilme çalışmalarına başlanıyor. 'Kültür Yolu' projesi kapsamında Van'da bulunan kiliseler ve tarihi mekânlar restore edilecek.

Hicaz Yolu restore Haberi

Hicaz Yolu restore

Ürdün Hicaz Demir Yolu Kurumu Genel Müdürü Salah el-Luzi, Hicaz Demir Yolu'nun restorasyonu için Türkiye ile imzalanan anlaşmanın üç bölümden oluştuğunu belirtti.


Luzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mirası olarak nitelediği Hicaz Demir Yolu'na ilişkin 2010'da Paris'te eski Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman'la, 2011'de de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam'la görüştüğünü ifade etti.


Hicaz Demir Yolu'nun amacının kutsal topraklara giden kişilerin yolunu kısaltmak olduğunu belirten Luzi, "Hicaz, Orta Doğu'daki en eski demir yolu. Hala kullanılıyor. Suriye'ye yapılan seferler ise son olaylar nedeniyle durduruldu." dedi.


Şu anda çeşitli amaçlarla kullanılan 9 tren olduğunu ve gelecek yıl 3 treni daha kullanmaya başlayacaklarını aktaran Luzi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mart ayının sonundaki Ürdün ziyaretinde...