20 / 05 / 2024

Hiçbir üstad böyle kar etmemiştir

Hiçbir üstad böyle kar etmemiştir

Osmanlı’nın birbirlerinden güç alan kagir evleri ve şehirleri donatan kubbeler... Bu nevi şahsına münhasır mimarinin özellikleri Gülsün Tanyeli’nin “Hiçbir Üstâd Böyle Kâr Etmemişdir” kitabında yer alıyor. Kitabın tasarımı Bülent Erkmen’e ait, 290 sayfa ve toplam 133 görselden oluşuyor.

Akademisyen İnşaat Mühendisi: Böyle bir şeyi ilk kez görüyorum! O bina herkesi hayrete düşürdü!  

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir binanın fotoğrafını paylaştı ve böyle bir şeyi ilk kez gördüğünü söyleyerek, "Peki bu bina nasıl bu aşamaya kadar gelebilmiş?" sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Naci Görür’den yine korkutan deprem uyarısı! ‘Böyle depremler beklenebilir!’

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, dün Siirt merkezde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 4.1 olarak kayıtlara geçti. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den “Böyle depremler beklenebilir” uyarısı geldi.

Böyle kredi Türkiye tarihinde görülmedi! İş Bankası'ndan flaş açıklama

İş Bankası'ndan kredi arayan vatandaşlara yönelik flaş bir açıklama geldi. Böyle kredi Türkiye tarihinde bile görülmedi. Kredinin detayları meraklandırdı.

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bir bakın!

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...

Dolar hiçbir zaman sürekli artmaz diyen ünlü ekonomist Alaattin Aktaş'tan flaş tahmin! Dolarda büyük deprem olacak!

Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş ''dolar hiçbir zaman sürekli artmaz'' diyerek dolar ile ilgili tahminlerini açıkladı. Dolarda büyük deprem olacak...

İslam Memiş'ten tokat gibi açıklama geldi! Neden bugün? Koşa koşa altın almaya gidenler sonunuz böyle olacak!

Altının efendisi İslam Memiş'ten bugün altın almak isteyenler için tokat gibi bir açıklama geldi. Neden bugün? Koşa koşa altın almaya gidenler sonunuz böyle olacak!

Huawei Mate 50 Pro'ya Vatan bilgisayar'dan 8 bin 749 TL indirim! Böyle bir fırsat bir kez gelir, kaçırmayın!

Vatan Bilgisayar, Huawei'nin en son amiral gemisi telefonu olan Huawei Mate 50 Pro modeline 8 bin 749 TL'lik bir indirim sunuyor. Böyle bir fırsat bir kez gelir, kaçırmayın. İşte ayrıntılar...

İslam Memiş’ten altında korkutan açıklama: ‘İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz’

Altın fiyatlarına ilişkin konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Çok tuhaf şeyler oluyor ve piyasa normal değil. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İslam Memiş altın yatırımcılarına seslendi! Bugüne kadar böyle bir şey görmedim! 3 farklı rakam...

Altın ve piyasa analisti İslam Memiş'ten ''Bu güne kadar böyle bir şey'' görmedim diyerek 3 farklı rakamı açıkladı.

Altında 3 farklı fiyat görenlerin kafasını karıştırdı! İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi! Herkes buz kesti

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcıların odağında olmaya devam ederken Kapalıçarşı, banka ve ekranlardaki altın fiyatları görenlerin kafasını karıştırdı. İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi!

Kartal'ın dönüşümünün yapılabilmesi için hiçbir problem kalmadı!

Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak, Kartal bölgesindeki en sorunlu ve problemli alanın artık yeşil alanları ve yollarıyla birlikte dönüşümünün tamamlanabileceğini belirtti ve hiçbir engel kalmadığını ifade etti.

Hiçbir üstad böyle kar etmemiştir Haberi

Hiçbir üstad böyle kar etmemiştir

TOKİ Haber Dergisi’ndeki habere göre, Gülsün Tanyeli, Osmanlı inşaat teknolojisi alanında akla ilk gelen isim. Yüksek lisans tezinden itibaren Osmanlı yapı teknolojileri üzerine çalışan Tanyeli’nin bu alandaki teorik ve pratik birikimi 30 yılı buluyor.

Evliya Çelebi’nin “Hiçbir üstad böyle kâr etmemiştir” sözünden mülhem kitap, “Anıtsal yapı restorasyonlarında on yıllardır sürekli olarak teknik bilinmezleri aydınlatabilecek verilerin açığa çıkması, ancak bunların büyük ölçüde dikkat çekmeyişi veya dikkat çekse de belgelenmeyişidir. Bu yüzden çok önemli verilerin yitirildiğini söylemek bile gerekmez” ön sözüyle yola çıkıyor. Eser, Osmanlı inşaat teknolojisi alanında birçok ilkleri barındırıyor.

İnşaat teknolojisi, bilgi ve araçların bir bütünü. Geçen yüzyıllar içinde yaşadığı değişimleri yorumlamak ve hangi teknolojinin hangi zamanda, nasıl ve hangi gelenekle evrildiğini anlamak da bu tarihi yazmanın bir gereği. Yapıların fiziksel...